Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.
Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.

Alegeri 2024. Primăria Capitalei: Nicușor Dan-44%, Gabriela Firea-25%. PSD/PNL-54% la europene. Popularii Europeni, pe primul loc în PE

Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare, iar primarul general Nicușor Dan a câștigat alegerile locale la București - acestea sunt principalele rezultate ale alegerilor din 9 iunie 2024.

De ce este ziua de astăzi atât de importantă

09:17 9.6.2024

665 de sesizări vizând incidente electorale, în ultimele 24 de ore

Peste 600 de sesizări privind incidente electorale au fost primite în ultimele 24 de ore, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Ea a precizat că 67% dintre sesizări s-au referit la continuarea campaniei electorale, în timp ce 11% au reclamat posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Ea a precizat că au fost aplicate 97 de amenzi, în valoare de peste 100 de mii de lei. Totodată, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea a 107 posibile infracţiuni.

Monica Dajbog a mai anunţat că peste 1.600 de poliţişti desfăşoară activităţi în trafic şi verificări inclusiv a modului în care se efectuează transportul de persoane.

09:04 9.6.2024

Ora 9.00. Prima transmisiune Live Europa Liberă în ziua alegerilor.

Invitata Adrianei Nedelea și a Alinei Manolache este Elena Calistru, președinta asociației Funky Citizens, într-o discuție despre premisele zilei alegerilor și primele date legate de prezența la urne. AICI

Urmărește discuția pe YouTube.

Jurnaliștii Europa Liberă intră în transmisiuni live de câte jumătate de oră în ziua alegerilor, la orele 9:00, 13:00 și 16:00.

08:44 9.6.2024

Prezența la alegerile locale și europarlamentare

08:37 9.6.2024

Marcel Ciolacu a votat la Buzău, Nicolae Ciucă la Balotești

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a votat la Buzău. Premierul a făcut apel la români să iasă în număr cât mai mare la vot pentru ca cei aleși să aibă o legitimitate cât mai mare.

„Am votat româneşte, am votat pentru o voce puternică în Parlamentul European (..) şi nu în ultimul rând pentru investiţii, pentru autostrăzi, pentru şcoli, pentru spitale, pentru reindustrializarea României”, a spus liderul PSD.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a votat la o secție din Balotești, Ilfov, în care este arondat, moment în care a subliniat că a votat „pentru păstrarea valorilor, tradițiilor și a credinței”.

„Am votat pentru dezvoltarea României, pentru o viață mai bună în fiecare comunitate. Am votat pentru siguranța românilor, pentru păstrarea valorilor, tradițiilor și a credinței, tot ce înseamnă identitatea românească”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a îndemnat românii să meargă la secțiile de votare pentru a-și alege viitorii europarlamentari și locale.

„Este foarte importantă prezența la vot, este foarte important cine ne reprezintă la Bruxelles și este foarte important cine ne conduce comunitățiile”, a completat Nicolae Ciucă.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG