Linkuri accesibilitate

Alegeri locale 2020. Urmăriți finala în direct la Europa Liberă

La primele alegeri pe care România le organizează în pandemie, partidele politice își măsoară forțele nu doar pentru gestionarea banilor comunităților locale în următorii 4 ani, ci și pentru alegerile parlamentare, programate să aibă loc în decembrie.

Programate inițial pentru luna iunie, alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, pe 27 septembrie, peste 18,2 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a-și alege reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedinţii consiliilor judeţene.

22:57 27.9.2020

Candidatul PNL-USR PLUS Nicuşor Dan a obţinut la alegerile locale 47,2 % din voturi, potrivit rezultatelor exit-poll-ului CURS - Avangarde, după prelucrarea datelor centralizate până la ora 19:30. Primarul în funcţie, candidatul PSD Gabriela Firea, a obţinut 39% din voturi, ea fiind urmată de candidatul PMP Traian Băsescu, cu 8,6% din voturi

22:32 27.9.2020

Victor Ponta crede că în următorii 4 ani lucrurile nu vor fi deloc line în București, fiindcă în interiorul noului Consiliu General vor fi multe fricțiuni, potrivit rezultatelor publicate după sondajul făcut la urne de CURS și Avangarde:

„Mie îmi pare rău că n-a câştigat doamna Firea. (...) La cum au început lucrurile în seara asta, probabil că o să avem patru ani de negocieri. Ştiu că şi domnul Nicuşor Dan este un om mai rigid, PNL-iştii vor ei să ia toţi banii, USR-iştii se ceartă cu PLUS-ul. (...) Va fi o babilonie în Bucureşti şi noi, cei care locuim aici, probabil că o să avem de pierdut.”

22:29 27.9.2020

Călin Popescu Tăriceanu se arată dezamăgit de rezultatele obținute de ALDE:

"Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reuşit să atingă pragul electoral de 5% la Bucureşti şi în celelalte sectoare, dar trebuie să aşteptăm rezultatele exit-poll-urilor de la ora 23,00, care probabil vor fi mai cuprinzătoare. Până atunci, trebuie să vă spun că aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepţie pe care cred că o împărtăşesc împreună cu colegii mei, candidaţii de la cele şase sectoare ale Bucureştiului"

22:26 27.9.2020

Formațiunile conduse de foștii premieri Vitor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au ratat intrarea în Consiliul General al Primăriei București

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG