Linkuri accesibilitate

Alegeri parlamentare 2020. PSD în frunte după exit poll / AUR marea surpriză

Scrutinul de azi va decide noua majoritate parlamentară, cât de repede vor reuși marile partide să alcătuiască un Guvern și câte dintre partidele mici vor trece pragul electoral.

07:07 6.12.2020

Tot la primele ore s-a prezentat la urne și Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului și candidat la Senat pe listele PSD.

La ieșirea din secția de votare, Gabriela Firea a spus că a votat „cu gândul la majoritatea parlamentară”.

07:21 6.12.2020

Aproape 90.000 de români din Diaspora și-au exprimat opțiunile electorale până la această oră, potrivit Autorității Electorale Permanente.

În prezent, Diaspora este reprezentată în Parlament de doi senatori și patru deputați.

Sâmbătă au fost reclamate probleme la votul din Diaspora. Peste 14.000 de plicuri cu opțiunile românilor care au ales să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie nu au ajuns la Biroul Electoral Central. Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică a cerut explicații Poștei Române. Sâmbătă seara, reprezentanții Poștei Române au transmis că distribuirea plicurilor electorale s-a făcut de către fiecare operator poștal național din țara în care românii din Diaspora își au rezidența.

Poșta Română mai comunicat faptul că a pregătit și expediat, în perioada 2-13 noiembrie, 35.808 plicuri pentru votul prin corespondență, la care se adaugă alte 158 de plicuri care au părăsit România pe data de 24 noiembrie și erau destinate militarilor Români din Afganistan. Livrarea acestora a fost efectuată cu o aeronavă aparținând MAPN.

Poșta Română a predat Autorității Electorale Permanente 18.421 de plicuri electorale care au ajuns în România până joi, 3 decembrie, la ora 23:59, data limită de primire a voturilor prin corespondență. După expirarea termenului limită în România s-au întors 1.092 de plicuri, dar toți cei care au întâmpinat probleme pot vota acum fizic la secțiile de votare.

După alegerile prezidențiale de anul trecut, când Diaspora a votat într-un număr record - aproape 944.000 de persoane - s-a pus problema creșterii numărului de senatori și deputați pentru Diaspora.

Citiți mai multe aici:

De ce are Diaspora tot atâția reprezentanți în Parlament ca județul Covasna și cum vor partidele să crească acest număr

07:45 6.12.2020

Prezența la urne a ajuns la 1%. Cu alte cuvinte, peste 184.000 de români au mers la vot până la această oră.

08:24 6.12.2020

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a prezentat la urne, la o secție de votare din Buzău.

El a afirmat că a votat pentru o schimbare a felului în care a fost condusă țară și gestionată pandemia de coronavirus.

„Îi îndemn pe toți românii să vină la vot, este un vot crucial”, a spus Marcel Ciolacu, după ce a votat.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG