Linkuri accesibilitate

Alexandru Bologa, medalie de aur la judo, la jocurile paralimpice de la Paris


După medalia obținută de Alexandru Bologa, România a urcat pe locul 56 în clasamentul pe naţiuni de la Paris.
După medalia obținută de Alexandru Bologa, România a urcat pe locul 56 în clasamentul pe naţiuni de la Paris.

Alexandru Bologa a câştigat, vineri, medalia de aur la para-judo, 73 de kilograme, categoria J1, la Jocurile Paralimpice de la Paris.  

Bologa l-a învins în finală pe Yergali Shamey, din Kazahstan, cu 10-0.

Este prima medalie, de până acum, pentru România la Jocurile Paralimpice de la Paris. Jocurile durează până pe 8 septembrie 2024.

După medalia obținută de Bologa, România a urcat pe locul 56 în clasamentul pe naţiuni de la Paris.

Bologa a mai obținut la Tokyo medaliz de bronz în 2020. Tot medalie de bronz a obținut și la Rio în 2016 șie ste campion mondial şi european „en-titre”, cu patru titluri europene consecutive, scrie News.ro despre palmaresul sportivului.

De asemenea, Alexandru a obținut și nenumărate victorii la Grand Prix-uri internaţionale şi competiţii mondiale, arată sursa citată.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG