Linkuri accesibilitate

Alianța USR-PLUS și-a anunțat candidații pentru sectoarele Capitalei. Ce se întâmplă în negocierile cu PNL


Liderii USR și PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, spun că așteaptă o garnitură de oameni integri și de la PNL.

Liderii USR-PLUS București au prezentat candidații proprii pentru cele șase sectoare ale Bucureștiului, spunând însă că nu au închis poarta negocierilor cu PNL.

Alianța USR-PLUS și-a desemnat candidații pentru sectoarele Capitalei, ei fiind anunțați duminică de Cladiu Năsui, președintele USR București, și de Vlad Voiculescu, președintele PLUS București.

Aceștia sunt europarlamentarul Clotilde Armand la Sectorul 1, Radu Mihaiu la Sectorul 2, Ana Ciceală la Sectorul 3, Simona Spătaru la Sectorul 4, Alexandru Dimitriu la Sectorul 5 și Alexandru Gâdiuță la Sectorul 6.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, a spus că aceşti şase candidaţi au fost aleşi pe baza unui proces democratic şi a enumerat trei criterii pentru desemnarea lor.

„Suntem singura mişcare politică care îşi alege candidaţii în mod democratic. De la aceşti candidaţi aşteptăm în principiu trei lucruri. Aşteptăm de la ei să fie integri - şi asta aşteptăm de la orice candidat, fie în interiorul mişcării noastre, fie care ar putea să fie susţinut de noi. Apoi, aşteptăm de la candidaţi să aducă alături de ei alţi oameni asemenea lor. Este foarte important ca fiecare om care face pasul către o funcţie politică să poată demonstra că a făcut ceva în viaţă. Al treilea lucru pe care îl aşteptăm de la candidaţii noştri este să înceapă treaba imediat, pentru că vedem zilele acestea cum Gabriela Firea ne spune că a început abia acum lucrul la spitalul metropolitan, pentru că a stat doi ani după Guvernul PSD”, a precizat Vlad Voiculescu.

Liderii Alianței au spus că încă mai speră la negocierile cu PNL, cu care USR-PLUS intenționează să ajungă la o înțelegere privind susținerea unor candidați comuni la primăriile de sector și în unele localități din țară.

„Noi suntem deschişi acestor negocieri şi acestor discuţii, dar ele trebuie purtate pe oameni, pe persoane. După cum vedeţi, USR-PLUS a fost extrem de transparent. Am prezentat oamenii pe care îi avem la fiecare sector. Îşi cunosc foarte bine sectoarele, îşi cunosc foarte bine potenţialul şi ştiu ce trebuie să facă din secunda doi de când sunt în primărie. În momentul în care vom avea acest lucru şi din partea PNL, vom vedea cu ce oameni vin ei şi vom putea să decidem dacă vom merge la comun cu ei, dar baza sunt criteriile de integritate pe care noi le-am prezentat şi de la care noi nu putem face rabat în niciun caz”, a spus deputatul Claudiu Năsui, președintele USR București.

„USR-PLUS este prima opţiune de vot (în București) şi atunci nu trebuie să dezamăgim şi nu vom prezenta nicio persoană asupra căreia există dubii de integritate sau competenţă”, a mai spus Năsui.

„Cu alte cuvinte, am închis negocierile, am închis poarta? Nu. Am deschis negocierile cu ei”, a spus și Vlad Voiculescu.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, a decis Guvernul. Campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19, a spus premierul Ludovic Orban.

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (...). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii", a afimat premierul Ludovic Orban la Digi24.

Orban a adăugat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19 privind limitarea numărului maxim de persoane care să intre în secția de vot, distanța între persoanele aflate la rând la vot, dezinfectarea și purtarea măștilor de protecție. El a spus că are încredere că românii vor respecta regulile de distanțare socială și pe cele sanitare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG