Linkuri accesibilitate

Alianța USR-PLUS poate candida la alegerile europarlamentare. Reacția lui Cioloș și Barna


Dacian Cioloș spune că decizia Curții Supreme îi dă avânt Alianței 2020 la alegerile europarlamentare

Alianța USR-PLUS va putea merge pe liste comune la alegerile europarlamentare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația celor două formațiuni. Cu o zi înainte, Biroul Electoral Central (BEC) respinsese înscrierea ca alianță a USR și PLUS, din cauză că în Registrul partidelor, la USR figura încă Nicușor Dan ca președinte.

Decizia instanței supreme este definitivă.

"Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare!", a anunțat Dacian Cioloș, care se afla împreună cu Dan Barna, liderul USR, la o reuniune electorală la Timișoara.

El a spus că „legile sunt strâmbe și trebuie schimbate”. "Vedeți ce înseamnă să aperi justiția și să ai încredere în Justiție? Legile astea care sunt strâmbe va trebui să le schimbăm, să ne adaptăm ca să nu mai punem judecătorii în situația asta. Dar o să o facem. Este începutul", a declarat Dacian Cioloș.

La rândul său, Dan Barna, președinte al USR și copreședinte al Alianței 2020 a spus „România rămâne în Europa. ICCJ a anulat decizia BEC. Alianța 2020 USR PLUS va câștiga alegerile și va guverna în 2020", a declarat și liderul USR, Dan Barna.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG