Linkuri accesibilitate

Alte 18 cadre medicale de la Victor Babeș confirmate pentru coronavirus


Romania- coronavirus generic
Romania- coronavirus generic

Numărul cadrelor medicale de la Spitalul „Victor Babeș” din București infectate cu coronavirus a ajuns la 25 după ce autoritățile municipale au confirmat depistarea pozitivă pentru Covid 19 a altor 18 persoane.

„În aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș” din București, unitate medicală de primă linie în lupta pentru combaterea pandemiei, continuă testarea personalului medical care s-a ocupat, în ultimele 3 săptămâni, de îngrijirea pacienților COVID-19. Din prima serie de 200 de angajați testați, în total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, conform normelor în vigoare”, conform unui comunicat al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, citat de Mediafax.

Este vorba despre doi medici primari, trei medici rezidenți și 20 de asistente și infirmiere.

„Toți cei 25 de angajați sunt asimptomatici și au fost imediat internați și izolați în cadrul spitalului. În acest moment, se derulează procesul de testare pentru restul de 200 de angajați implicați direct în îngrijirea pacienților COVID-19. Reiterăm faptul că Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate în această perioadă de criză sanitară”, arată sursa citată.

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID 19 depășește 350 la nivel național, zonele roșii fiind Suceava- 200, din care 45 medici, București-60, din care 19 medici, Arad – 24, medici 9, Hunedoara- 16 , medici 5, conform datelor din 2 aprilie.

La nivel național, conform bilanțului prezentat vineri de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 3.183 de cazuri de coronavirus în România, 445 doar în ultimele 24 de ore.

Numărul deceselor a ajuns la a ajuns la 118, printre care și un cadru medical din Constanța care revenise din Turcia.

XS
SM
MD
LG