Linkuri accesibilitate

Alte 96.000 doze de vaccin de la Pfizer aduse în România. Cum au fost repartizate


Compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană

Un număr de 95.940 doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech au ajuns marţi, în România, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, iar dozele sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, arată Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Noile doze primite au fost repartizate astfel:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 4.680 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 14.040 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

România se află în etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, după o întârziere din cauză problemelor de producție din Europa.

În România, de la debutul campaniei de vaccinare au fost folosite 484.631 de doze de vaccin, toate produse de Pfizer/BioNTech. Până luni, 25.064 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze necesare pentru imunizare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG