Linkuri accesibilitate

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec: Vizele pentru români vor fi pe agenda dialogului nostru strategic


Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că România a jucat un rol important în ceea ce priveşte asistenţa umanitară pentru Ucraina
Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că România a jucat un rol important în ceea ce priveşte asistenţa umanitară pentru Ucraina

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a declarat într-un interviu pentru agenția de presă Agerpres că eliminarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA este pe agenda ei și că va colabora cu guvernul român pe această temă.

„Ca ambasadoare, permiteţi-mi să spun că aş vrea să văd cum acest lucru devine realitate şi mă angajez să colaborez cu guvernul român pe această temă. Va fi pe agenda dialogului nostru strategic. Mai mult, colaborăm, experţii noştri colaborează legat de aspecte tehnice ale acestui program, care implică paşapoarte, chestiuni legate de trecerea frontierei”, a declarat Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea a mai spus că este încrezătoare că România va avansa și că va reuși să intre în programul Visa Waver pe timpul mandatului său.

Kathleen Kavalec a mai spus că este important ca românii să înțeleagă ce fel de viză le trebuie atunci când merg în SUA, astfel încât să fie emise mai multe vize decât refuzuri.

„De exemplu, dacă aveţi viză turistică, nu puteţi lucra în SUA, aveţi nevoie de un alt tip de viză. Deci diseminarea acestor informaţii astfel încât cei care solicită o viză să o obţină va ajuta ca rata de refuz să scadă”, a mai spus ambasadoarea.

Despre prezența trupelor americane în România, Kathleen Kavalec a spus că SUA vor evalua în mod constant nevoia de trupe suplimentare în România.

„Cred că în prezent avem peste 3.000 de militari americani, iar acum avem Divizia 101. Vor pleca în curând, dar vor fi înlocuiţi de Divizia 10 de munte. Cred că, în mare, va fi acelaşi contingent. Cu siguranţă va fi un flux de trupe în această perioadă şi vom evalua în mod constant nevoia de trupe suplimentare”, a declarat ambasadoarea.

„Ştiţi că suntem parte din NATO şi alte ţări, în special Franţa, şi-au mărit, de asemenea, prezenţa aşa că vom colabora cu aliaţii pentru a afla unde putem consolida forţele de apărare şi descurajare”.

XS
SM
MD
LG