Linkuri accesibilitate

Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA la București, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Iohannis


 Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA la București și-a prezentat marți, 14 februarie, scrisorile de acreditare președintelui Klaus Iohannis.
Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA la București și-a prezentat marți, 14 februarie, scrisorile de acreditare președintelui Klaus Iohannis.

Kathleen Kavalec și-a prezentat marți scrisorile sale de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis.

La eveniment au fost prezenţi David Muniz, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucureşti, şi mai mulţi membri ai Ambasadei.

Noul ambasador și preşedintele Iohannis au discutat despre „prietenia durabilă dintre naţiunile şi popoarele noastre, precum şi despre progresele democratice incredibile făcute de România în cursul celor trei decenii de la Revoluţie”, transmite Ambasada SUA la București.

Cei doi lideri au mai discutat și despre invazia rusească în Ucraina, precum și despre priorităţile noii ambasadoare, precum și despre parteneriatul româno-american, despre „cooperarea strânsă în domeniul independenţei şi securităţii energetice, creşterea comerţului bilateral şi a investiţiilor străine directe şi continuarea progreselor privind transparenţa guvernamentală şi statul de drept”, arată sursa citată.

Ambasadorul desemnat al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a sosit joi la Bucureşti.

Cine este Kathleen Kavalec

Kathleen Kavalec a depus jurământul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România pe 20 decembrie 2022.

În perioada 2019-2022, Kavalec a condus Misiunea OSCE în Bosnia şi Herţegovina. Înainte, a ocupat funcţia de Adjunct al Asistentului Secretarului de Stat în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia (EUR) al Departamentului de Stat.

Diplomat de carieră, Kavalec a deţinut o varietate de funcţii diplomatice, inclusiv Director pentru Rusia, delegat permanent adjunct şi adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice a SUA la UNESCO, în Paris, coordonator adjunct pentru asistenţă SUA pentru Europa, Eurasia şi Asia Centrală şi director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Printre ţările în care şi-a desfăşurat activitatea se numără Rusia, Ucraina, România şi Brazilia.

În România, Kavalec a fost ataşat cultural în perioada 2005-2008.

A primit numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum şi un Presidential Rank Award.

Kavalec are o licenţă în ştiinţe politice la University of California şi un masterat în diplomaţie de la Georgetown University.

Vorbește fluent: româna, franceza, spaniola, portugheza şi rusă.

Este căsătorită şi are trei copii.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG