Linkuri accesibilitate

#1an. Pandemia în zece imagini cheie

Pe 26 februarie 2020 un tânăr din Prigoria/jud. Gorj era primul român infectat cu Sars-Cov-2. La acel moment se știau încă foarte puține despre virus iar declararea stării de urgență în România, pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, a provocat un sentiment de panică în rândul românilor.

Numărul infecțiilor a început să crească de la zi la zi, punând la grea încercare sistemul sanitar românesc și așa șubred. Din străinătate, informațiile erau contradictorii. În timp ce în țări precum Italia virusul făcea ravagii, imagini cu suedezi stând relaxați la terese, în plină pandemie, au alimentat teorii ale conspirațiilor care aveau să adune din ce în ce mai mulți adepți.

România înregistrează, la un an de la prima infectare, 795.000 de cazuri de infecții cu Sars-Cov-2. 20.233 de persoane și-au pierdut viața iar mulți dintre cei care au reușit să învingă boala spun că au rămas cu sechele.

Săptămâna aceasta, numărul celor vaccinați l-a depășit pe cel al infectaților iar de campania de vaccinare se leagă speranța că vom învinge virusul cât mai rapid.

Vă prezentăm în imagini zece dintre momentele care au marcat ultimul an de pandemie în România și pe Glob.

16x9 Image

Ionuț Benea

A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG