Linkuri accesibilitate

Se reiau programările pentru imunizarea cu vaccinul produs de Pfizer. Câte doze sunt disponibile


Imagine generică
Imagine generică

Sâmbătă se reiau programările pentru imunizarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Iar de luni 1 martie vor fi deschise 130 de centre noi de vaccinare, anunță autoritățile.

Potrivit strategiei naționale de vaccinare, pentru noua tranșă Pfizer se pot înscrie pe platforma de profil persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi, toate categoriile fiind cuprinse în etapa a doua a procesului.

Iar de luni, 1 martie, va crește și numărul punctelor de vaccinare, după deschiderea altor 130:

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, a transmis CNCAV.

Peste 150 de mii de doze sunt disponibile
Peste 150 de mii de doze sunt disponibile

Programările se pot face individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

În România au fost confirmate, de la debutul pandemiei, 795.732 de infectări cu noul coronavirus. În total, în România au murit 20.233 de persoane infectate.

Primul caz confirmat oficial pe teritoriul țării a fost înregistrat pe 26 februarie 2020.

890.068 de persoane au fost imunizate în România, de la startul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

XS
SM
MD
LG