Linkuri accesibilitate

Anca Florea, consilier PSD la Capitală, numită de Gabriela Firea șefa circului metropolitan


Anca Florea (foto) va fi doar interimar la șefia circului, până la organizarea unui concurs pentru postul de director
Anca Florea (foto) va fi doar interimar la șefia circului, până la organizarea unui concurs pentru postul de director

Anca Florea, consilier general PSD, fostă realizatoare de emisiuni culturale la Radio România Actualități și la Antena 3, a fost numită director al Circului Metropolitan București de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cea care a și făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Anca Florea va ocupa acest post temporar, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director al circului, după ce actorul Bogdan Stanoevici a fost demis de la conducerea instituției din subordinea Primăriei Capitalei la începutul acestei luni.

Anunțul preluării atribuțiilor de manager al circului a fost făcut chiar de primarul general, care i-a făcut un portret măgulitor Ancăi Florea, care este și consilier general în Consiliul General al Primăriei Municipiului București (PMB) din partea PSD, partid din care face parte și Gabriela Firea. Florea a lucrat la Trustul Intact, la fel ca si Gabriela Firea, în trecut.

„Cu o vastă experiență jurnalistică, cunoscută voce de radio și realizatoare de talk show-uri, doamna Anca Florea a ocupat și o serie de posturi cu atribuții în management și comunicare, atât în Radiodifuziunea Română cât și în cadrul Ministerului Culturii. A fost realizatoare de emisiuni la Radio România Actualități, Redactor-Șef Știri la TVR Internațional, membru CA la Radiodifuziunea Română etc”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Anca Florea este mama Sabinei Iosub, jurnalistă la Antena 3, prietenă cu Gabriela Firea, care i-a angajat și tatăl, numit în conducerea Companiei Municipale de Iluminat Public, una dintre zecile de companii înființate de Gabriela Firea.

Informația a fost făcută publică, la vremea respectivă, de consilierul PNL Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Actorul Bogdan Stanoevici a fost demis pe 4 februarie de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, de la conducerea Circului Metropolitan București pe motiv de încheiere păguboasă a unor contracte cu colaboratori externi în defavoarea propriilor angajați.

El a fost acuzat de management defectuos și de folosirea ineficientă a fondurilor publice, după un control al Corpului de control al primarului general.

Potrivit raportului făcut de inspectorii corpului de control, în decursul anilor 2017 - 2018 au fost cumpărate din străinătate 3 producții artistice, în valoare totală de 600.000 euro, care au adus încasări de doar 50.000 euro.

Potrivit Corpului de Control, contractele externe ar fi fost semnate doar de manager, fără avizele cerute de lege. În plus, nu a fost prezentat nici modul în care a fost ales producătorul extern.

Bogdan Stanoevici susține că a procedat corect.

Inspectorii de la primărie îl acuză și că ar fi preferat să lucreze pe contracte de colaborare, deși în organigramă existau posturi vacante. De exemplu, în anul 2018 au fost încheiate peste 1.130 de astfel de contracte, pentru care s-au achitat aproape 6 milioane de lei. Încasările au fost la jumătate.

Stanoevici e respins, însă, acuzațiile pe care i le-a adus primarul general și a pus demiterea sa pe seama faptului că îi va fi contracandidatul Gabrielei Firea la funcția de primar general al Capitalei și a amenințat că o va da în judecată.

Bogdan Stanoevici a candidat și la alegerile prezidențiale, obținând după primul tur de scrutin 39.192 voturi, reprezentând 0,43%.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG