Linkuri accesibilitate

Percheziţii DNA la sediul Poliţiei Române într-un dosar despre uniformele polițiștilor


Ministrul de interne Lucian Bode (stânga), alături de secretarul de stat Bogdan Despescu și șefi ai Poliției Române.
Ministrul de interne Lucian Bode (stânga), alături de secretarul de stat Bogdan Despescu și șefi ai Poliției Române.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, marţi, percheziţii la două adrese din Bucureşti, între care sediul Poliţiei Române, într-un dosar în care se fac cercetări pentru presupuse fapte asimulate celor de corupţie la achiziţionarea de echipamente pentru dotarea poliţiştilor.

DNA precizează că faptele au fost comise în 2020 în legătură cu „încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale”.

Surse citat de G4Media au spus că procurorii ar investiga achiziții de echipamente precum bastoane și căști de protecție în valoare de circa 500.000 lei.

În ultimii ani, Poliția Română a trecut printr-un proces de reînnoire, când uniformele au fost schimbatre.

Ancheta privind echipamentele pentru polițiști a început în luna ianuarie, când procurorii DNA au început luni perchezițiile în mai multe structuri de poliției.

Europa Liberă a scris că Poliția Română a făcut licitație publică pentru alocarea a 650 de milioane de lei pentru rebranduirea ținutei polițiștilor.

Iar cel mai mare contract, în valoare de 130 de milioane de lei, pentru furnizarea de costume de vară și iarnă pentru polițiști, a fost alocat unei singure firme Monica Design, la finalul unor proceduri cu un singur ofertant.

În ianuarie, procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Poliției Locale Sector 1, la Poliția București și IPJ Călărași.

Anchetatorii au verificat atunci contractele în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției, echipamente plătite dar care nu au fost livrate.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG