Linkuri accesibilitate

Anchetă epidemiologică la Spitalul Dmitrie Gerota din Capitală


Anchetă epidemiologică la Spitalul Dimitrie Gerota

O anchetă epidemiologică este în desfășurare la Spitalul de Urgență ,,Dmitrie Gerota" din București după ce în unitate a fost internat un bărbat de 60 de ani care a fost, ulterior, depistat pozitiv cu coronavirus.

Bărbatul, ofițer în rezervă al Ministerului Afacerilor Interne, nu prezenta simptomatologia specifică infectării cu Covid-19 și, din acest motiv, medicii nu au respectat în primă fază măsurile de siguranță impuse pentru astfel de cazuri.

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID - 19.

"Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, la nivelul unităţii medicale au fost dispuse următoarele măsuri:

  • A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi, în special din rândul personalului spitalului;
  • A fost dispusă restricţionarea accesului în spital, dar şi ieşirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcţie de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.
  • Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu şi sub supraveghere medicală", transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG