Linkuri accesibilitate

Summitul NATO de la Vilnius | Ambasadorul britanic Andrew Noble: E de așteptat ca Ucraina să facă progrese în vederea aderării la NATO


Summitul NATO de la Vilnius | Interviu cu ambasadorul britanic Andrew Noble
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00

Summitul NATO de la Vilnius | Interviu cu ambasadorul britanic Andrew Noble

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București, spune pentru Europa Liberă că, la Summit-ul NATO de la Vilnius din această săptămână, va exista o declarație foarte puternică din partea unei NATO consolidate, cu Finlanda ca membru deplin. Summitul NATO are loc pe 11 și 12 iulie în Lituania.

La Summitul NATO de la Vilnius, liderii Alianței vor discuta Planul de acțiune pentru producția în domeniul Apărării (Defence Production Action Plan).

„NATO va demonstra că este cu adevărat vehiculul care păstrează securitatea țărilor membre, inclusiv a României”, susține Andrew Noble.

Este aderarea la NATO singura garanție de securitate pentru Ucraina?

Ministrul britanic de Externe a precizat foarte clar că se așteaptă să vadă Ucraina făcând progrese timpurii spre aderare și crede că este chiar pregătită să renunțe la unele dintre procedurile mai formale care s-au aplicat în trecut.

„Este clar că țările NATO susțin Ucraina în lupta lor. Așa este corect, având în vedere că Ucraina luptă pentru democrația noastră și pentru libertatea noastră”, explică ambasadorul.

Cât privește Rusia, Andrew Noble spune că a demonstrat că este periculoasă, dar poate câștiga?

„Personal, nu cred că se poate. Atacarea pizzeriilor și a altor infrastructuri care servesc doar scopurilor civile nu cred că este un semn al unei forțe armate care se descurcă bine.

Niciunul dintre noi nu este ostil ideii de Rusia și poporului rus, dar nu putem avea țări invadate în secolul XXI. Este un lucru pe care l-am lăsat cu toții în urmă și nu putem permite ca asta să câștige”, susține Andrew Noble pentru Europa Liberă.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.
  • 16x9 Image

    Adriana Nedelea

    Adriana Nedelea este jurnalistă și trainer dicție. Lucrează în presă de aproape 18 ani. Numai în televiziune are o experiență de peste 12 ani, în redacțiile Digi24 și Realitatea TV. În prezent, colaborează cu Europa Liberă România pentru realizarea de interviuri pe teme de actualitate. 

    A absolvit masterul Terapia logopedică în procesele de comunicare, Facultatea de Psihologie, Universitatea București. Este licențiată în Jurnalism și Științele Comunicării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG