Linkuri accesibilitate

Frații Andrew Tate și Tristan Tate, cercetați pentru trafic de persoane şi viol în România, au fost eliberați din arestul preventiv


Andrew Tate (stânga) și fratele său, Tristan la plecarea din arestul preventiv. Ei au fost plasați în arest la domiciliu. 31 martie 2023, București.
Andrew Tate (stânga) și fratele său, Tristan la plecarea din arestul preventiv. Ei au fost plasați în arest la domiciliu. 31 martie 2023, București.

Curtea de Apel Bucureşti i-a plasat, vineri, pe cei doi frați, Andrew Tate și Tristan Tate în arest la domiciliu până pe 29 aprilie. Cei doi sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol și erau arestați preventiv din 30 decembrie.

Curtea de Apel a admis, vineri, contestațiile celor doi la decizia arestului preventiv, prelungită pe 22 martie de Tribunalul București.

Andrew Tate este urmărit de 5,5 milioane de persoane pe Twitter, are 36 de ani și cetățenie britanică și americană. El a fost reținut și apoi arestat preventiv în România, unde a înființat mai multe firme și are o locuință în Voluntari.

La percheziția din decembrie, procurorii au găsit au găsit arme, bani și mai multe mașini de lux. Alături de cei doi frați, au fost reținute și două femei, considerate complice.

Ei sunt acuzați că ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi ar fi obţinut importante sume de bani.

Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda cunoscută drept „Loverboy”).

După eliberarea din arest, Andrew Tate a mulțumit judecătorilor, transmite radioul public din Statele Unite - NPR, și-a susținut nevinovăția și a declarat că nu are resentimente față de România.

În timpul anchetei, procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile şi maşini de lux deţinute de fraţii Tate în România.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG