Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel București: Andrew și Tristan Tate rămân în arest


Andrew și Tristan Tate rămân în arest, au decis judecătorii Curții de Apel București, care le-au respins contestațiile împotriva prelungirii mandatului de arestare cu 30 de zile.
Andrew și Tristan Tate rămân în arest, au decis judecătorii Curții de Apel București, care le-au respins contestațiile împotriva prelungirii mandatului de arestare cu 30 de zile.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, contestaţiile fraților Andrew și Tristan Tate împotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare emise pe numele lor.

Frații Tate sunt acuzați de constituirea de grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. În dosar au fost reținute și două tinere complice.

Alături de el rămân în arest și complicele Luana Alexandra Radu şi Georgiana Manuela Naghel, acuzate că îi ajutau pe cei doi în activitatea lor infracţională.

Prima este o fostă polițistă iar cea de a doua iubita lui Andrew Tate.

Cei doi și-au angajat o avocată celebră din SUA, Tina Glandian, care a apărat mai multe vedete internaționale, printre care Michael Jackson, Mike Tyson şi Chris Brown.

Tina Glandian (dreapta)
Tina Glandian (dreapta)

Glandian a organizat o conferință de presă înainte de verdictul Curții de Apel și a anunțat că îi va consilia pe avocații care vor pleda pentru frații Tate, pentru o mai bună apărare.

Miercuri, ea a spus că cei doi ar trebui eliberați pentru că nu există probe împotriva celor doi frați și pentru că aceștia nu au antecedente penale.

„Au mai fost aduse și alte argumente, cum ar fi faptul că Tristan are un copil de 3 săptămâni pe care nu a avut ocazia să-l vadă încă (...) pentru că a fost arestat înainte de a-și putea cunoaște copilul”, a spus Glandian.

Ei au fost reținuți de DIICOT pe 29 decembrie 2022, iar a doua zi au primit mandat de arestare de 30 de zile.

În mandatul de arestare de o lună scrie că a fost acordat și pentru că „sunt persoane cunoscute la nivel internațional, având parte de o expunere deosebită atât în presă, cât și pe platformele de socializare, iar faptele de care sunt acuzați sunt de o gravitate deosebită, astfel încât se poate aprecia în mod rezonabil că lăsarea acestora în libertare ar fi de natură să tulbure în mod real ordinea publică”.

Judecătorul care le-a acordat mandatul a făcut și o caracterizare a activității desfășurate de Andrew Tate.

„Rezultă fără putință de tăgadă profunda lipsă de respect pentru normele legale și totala indiferența față de valorile sociale ocrotite de care dă dovadă inculpatul, dar și atitudinea de desconsiderare față de femei în general, pe care le percepe doar ca un mijloc de a obține câștiguri mari în mod facil”.

Un alt motiv al acordării primului mandat de arestare preventivă este și posibilitatea ca membrii grupului să dispară din țară.

„Nu poate fi ignorată posibilitatea ca aceștia să se sustragă de la cercetări, să părăsească România și să se stabilească în țări care nu permit extrădarea, având în vedere posibilitățile financiare ale acestora, dar și declarațiile publice în această privință”, se mai arată în motivarea tribunalului.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG