Linkuri accesibilitate

ANPC: Comandamentul Litoral 2020 începe controalele din luna iulie


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a constituit Comandamentul Litoral 2020 și a anunțat că verificările la restaurantele, hotelurile și plajele de pe litoral vor începe în luna iulie, potrivit Mediafax.

ANPC a avut deja o serie de întâlniri cu firmele care derulează activități în stațiunile de pe malul Mării Negre.

Echipa ANPC s-a întâlnit cu reprezentanți ai industriei hoteliere, ai celor din alimentația publică, ai administratorilor de plaje și ai agențiilor de turism.

Potrivit ANPC, în acest an, comisarii trebuie să verifice și dacă operatorii respectă normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„De această dată, structura care are ca principal rol supravegherea pieței pentru ca drepturile consumatorilor să fie respectate în vacanțele de pe litoral, are o misiune suplimentară, aceea de a se asigura că operatorii economici cunosc noile reglementări impuse de schimbările legislative apărute cu ocazia pandemiei de Covid-19, precum și modul în care acestea pot fi cât mai bine respectate atât de mediul de afaceri, cât și de turiști, cu atât mai mult cu cât, din cauza crizei medicale mondiale, sezonul turistic estival a început cu întârziere, în țara noastră”, transmit reprezentanții ANPC, printr-un comunicat de presă.

Comisarii care vor lucra în cadrul Comandamentului Litoral 2020 vor începe verificările pe teren din luna iulie „pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor, precum și drepturile acestora sunt respectate conform prevederilor legale de către toți operatorii economici, care activează la malul mării”.

România înregistrează o creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus, care a crescut vineri la 23.400, după raportarea a 320 de noi infecții.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut apel, vineri, la responsabilitatea cetățenilor și la respectarea normelor și precauțiilor în paralel cu relaxarea dispusă de autorități, pentru a nu se ajunge la un al doilea val de infectări. El și-a exprimat speranța ca creșterile din ultimele zile să aibă doar un caracter sporadic și nu exponențial pentru a se putea ajunge la noi măsuri de relaxare după 15 iulie, pentru ca de la 1 august România să poate intra într-o relativă normalitate prin raportare la epidemia de COVID-19.

Doamna Maria și Don Giovanni despre cum se face turismul dacă îți pasă de turist
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:09 0:00

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG