Linkuri accesibilitate

Arhiepiscopul Tomisului, oprit de filtrul de poliție în drum spre Peștera Sfântului Andrei


Arhiepiscopul Tomisului a convocat tot personalul clerical și monahal din subordine să slujească la mănăstirea Peștera, de Sfântul Andrei, în plină carantină instituită în Constanța.

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului Andrei, relatează Mediafax.

Mașina în care se afla Arhiepiscopul Tomisului a fost oprită de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor, Constanța fiind în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, au invitat, încă de sâmbătă, autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, prefect, președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Prefectul Constnaței l-a refuzat pe Arhiepiscopul Tomisului, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin și dacă ar participa ar încălca regulile în privința carantinei instituite în Constanța.

Anterior, Teodosie a convocat tot personalul clerical și monahal din subordine, adică peste 350 de preoți și 100 de monahi, să slujească la mănăstirea Peștera, de Sfântul Andrei în plină carantină instituită în Constanța.

Invocând „contextul pandemiei actuale” și carantina instituită în județul Constanța, arhiepiscopul Teodosie decide că „sunt delegați în interes profesional” toți preoții din Eparhia Tomisului, tot personalul clerical și monahal pentru a săvârși liturghia la Mănăstirea Peșterea Sfântului Andrei, din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

De asemenea, arhiepiscopul a decis că toate „bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise „pentru închinare și rugăciune individuală”.

În județul Constanța, rata de infectare este, în momentul de față, cea mai mare din țară: 7,54 la mie, potrivit celei mai recente raportări a autărităților. De altfel, doar județele Constanța și Sibiu depășesc, în continuare, rata de infectare de 7 la mie.

Unirea Principatelor. Iași 2023
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:38 0:00
XS
SM
MD
LG