Linkuri accesibilitate

Atac armat la un liceu bosniac. Trei angajați au fost uciși


Poliția sta în fața liceului unde un angajat a deschis focul într-o școală din localitatea Sanski Most, din cantonul Una-Sana, pe 21 august.
Poliția sta în fața liceului unde un angajat a deschis focul într-o școală din localitatea Sanski Most, din cantonul Una-Sana, pe 21 august.

Trei persoane au murit, iar o alta este grav rănită, după ce un atacator a deschis focul într-un liceu din orașul Sanski Most, din nord-vestul Bosniei.

Trei angajați au fost uciși în atac, directorul, secretarul și profesorul de engleză, a declarat Adnan Beganović, purtătorul de cuvânt al poliției din cantonul Una-Sana, pentru Radio Europa Liberă.

Suspectul crimelor este VM, în vârstă de 68 de ani, care este angajat al școlii.

Potrivit poliției, atacatorul a încercat să se sinucidă în timpul incidentului, dar nu a reușit și a fost transferat la Centrul Clinic Universitar (UKC), din Banja Luka, unde a fost dus cu o rană de armă în piept.

„Pacientul este conștient și procedurile de diagnosticare sunt în curs de desfășurare și este planificată o operație. Toate prognozele ulterioare sunt extrem de premature", spun medicii.

Nu există informații că ar fi fost răniți și elevi în atac, spune poliția.

„Ancheta este în desfășurare, iar motivele și împrejurările acestui atac sunt încă necunoscute”, a spus Beganović, subliniind că nu este exclus ca în școală să fi fost elevi la momentul atacului, având în vedere că este perioada în care se dau corijențele.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
XS
SM
MD
LG