Linkuri accesibilitate

Ucraina a distrus 25 din cele 38 lansate de Rusia în ultima noapte


O explozie a unei drone deasupra Kievului în timpul unui atac cu drone rusești. 25 iulie 2024.
O explozie a unei drone deasupra Kievului în timpul unui atac cu drone rusești. 25 iulie 2024.

Forțele ucrainene au distrus 25 de drone de atac rusești din cele 38 lansate peste noapte, a declarat joi șeful forțelor aeriene ucrainene.

„Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa și centrul Ucrainei", a declarat Mîkola Oleșciuk.

Șeful forțelor aeriene a declarat că alte trei drone „au fost pierdute după trecerea frontierei de stat cu România”.

Guvernatorul Odesei, Oleg Kiper, a declarat că două persoane au fost rănite când resturile dronelor au lovit o casă privată din districtul Ismail.

Autoritățile din capitala Kiev și din regiunea Jîtomîr au declarat că aceste regiuni au fost, de asemenea, vizate de atacuri rusești cu drone.

Guvernatorul din Jîtomîr a declarat că sistemele de apărare aeriană au lovit majoritatea celor 10 ținte aeriene peste noapte, dar resturile dronelor au deteriorat 10 case private și o instalație de infrastructură.

Șeful administrației militare de la Kiev, Serghei Popko, a declarat că dronele au atacat capitala din direcții diferite, dar toate au fost distruse de forțele de apărare aeriană.

Popko a spus că nu au fost raportate pagube sau victime la Kiev.

Autoritățile din regiunea sudică Herson au transmis că un bărbat a fost ucis pe stradă într-un atac separat, după ce o dronă a aruncat explozibili asupra lui.

Trupele ucrainene au recâștigat controlul asupra unei mari părți din regiunea Herson la sfârșitul anului 2022, dar forțele ruse continuă să bombardeze zonele deținute de ucraineni din pozițiile de pe malul estic al râului Dnipro.

De cealaltă parte, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că o persoană a fost ucisă și două rănite joi într-un atac ucrainean asupra orașului Șebekino, transmite Reuters.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG