Linkuri accesibilitate

Atac rusesc cu bombă asupra Kramatorsk. Două persoane au fost ucise


Oamenii curăță molozul din fața unui bloc de locuințe avariat după un atac aerian rusesc la Kramatorsk, în regiunea Donețk din Ucraina, pe 25 septembrie.
Oamenii curăță molozul din fața unui bloc de locuințe avariat după un atac aerian rusesc la Kramatorsk, în regiunea Donețk din Ucraina, pe 25 septembrie.

Două persoane au fost ucis într-un atac rusesc asupra orașului Kramatorsk, din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Vadim Filașkin pe 25 septembrie.

„La ora 17:30, știm despre 2 morți în Kramatorsk. În această după-amiază, rușii au aruncat trei bombe aeriene ghidate asupra orașului. Două persoane au murit și cel puțin 12 au fost rănite. Printre răniți se numără și trei copii", a scris Filașkin pe Telegram.

Autoritățile locale au spus că trupele rusești au vizat centrul Kramatorsk, distrugând două clădiri înalte, magazine și autoturisme.

Kramatorsk, care se află la aproximativ 20 de kilometri de linia frontului, a fost atacat de două ori cu rachete care au luat numeroase vieți de când a început invazia totală pe 24 februarie 2022. Unul a ucis 13 persoane în iunie anul trecut, iar celălalt a lovit un tren aflat în stație în aprilie 2022, când au fost uciși peste 60 de civili.

Regiunea Herson a fost, de asemenea, bombardată de Rusia pe 25 septembrie, informează autoritățile locale.

O femeie de 80 de ani a fost ucisă, iar două persoane de pe stradă au fost rănite. În plus, o localnică de 48 de ani a fost dusă la spital cu răni la față și la antebraț, a declarat guvernatorul Hersonului, Alexandr Prokudin, pe Telegram.

Prokudin anunțase înainte că orașul Herson a fost atacat de aeronave rusești.

Forțele rusești au folosit și bombe cu dispersie în acel atac. Una dintre bombe a lovit o instituție de cultură, distrugând grav clădirea și declanșând un incendiu. Nu există informații despre victime, a spus el.

Mai târziu, în cursul zilei, Prokudin a spus că Hersonul este atacat și le-a cerut localnicilor să rămână în adăposturi.

În aceeași zi, Forțele Aeriene Ucrainene au declarat că apărarea antiaeriană a țării a doborât 28 de drone și patru rachete lansate de Rusia în 10 regiuni.

În estul Ucrainei, trupele rusești și-au intensificat atacurile asupra Vuhledar, aflat la 80 de kilometri de Pokrovsk, orașul cheie pe care armata rusă vrea să-l captureze.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
XS
SM
MD
LG