Linkuri accesibilitate

Rusia a atacat Nikolaievul cu rachete în cursul nopții. Un civil a fost ucis și zeci au fost răniți


Pompierii încearcă să stingă flăcările dintr-un bloc avariat de o rachetă lansată de forțele rusești, în orașul Nikolaiev, Ucraina, 27 aprilie 2023.
Pompierii încearcă să stingă flăcările dintr-un bloc avariat de o rachetă lansată de forțele rusești, în orașul Nikolaiev, Ucraina, 27 aprilie 2023.

Rusia a lovit orașul Nikolaiev din sudul Ucrainei cu rachete sol-aer în cursul nopții, ucigând cel puțin un civil și rănind alte zeci de persoane, potrivit oficialilor ucraineni.

Trupele rusești au țintit Nikolaiev cu patru rachete S-300, a declarat pe Telegram șeful administrației militare regionale, Vitali Kim.

El a adăugat că cel puțin o clădire de mare înălțime și două blocuri de locuințe au fost lovite în oraș.

Un bilanț actualizat fost oferit de președintele Ucrainei, joi dimineață.

„Arme de înaltă precizie au fost îndreptate spre case private, o clădire istorică și o clădire înaltă”, a declarat Volodimir Zelenski, pe Telegram, relatează RFE/RL.

„Deocamdată, știm despre un mort și 23 de răniți, inclusiv un copil”, a spus el.

Primarul din Nikolaiev, Oleksandr Sienkevici, a declarat că o parte a orașului a rămas fără electricitate în urma loviturilor.

Regiunea Nikolaiev și capitala sa au fost frecvent vizate de bombardamente rusești în ultimele luni.

De la începutul invaziei sale la scară largă în Ucraina, Rusia a negat că a vizat civili, în ciuda numeroaselor dovezi care demonstrează contrariul.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG