Linkuri accesibilitate

Patru suspecți arestați la Praga după un atac asupra voluntarilor ucraineni


A Prague Maidan stand in the center of Prague (file photo)
A Prague Maidan stand in the center of Prague (file photo)

Poliția cehă a reținut marți pe aeroportul din Praga patru persoane vorbitoare de limbă rusă suspectate că ar fi atacat activiști ucraineni în capitala Cehiei pe 1 iunie.

„Experții criminaliști au deschis un dosar penal”, a anunțat poliția cehă într-un comunicat postat pe X, fără a dezvălui numele sau cetățenia suspecților.

Un activist ucrainean a postat pe rețelele de socializare imagini cu momentul atacului.

Filmarea arată un cuplu vorbitor de limbă rusă care încearcă să-i atace pe activiștii de la standul „Praga Maidan”, din Piața Veche.

„Praga Maidan” este una din organizațiile non-profit ucrainene din Republica Cehă care colectează donații în sprijinul Ucrainei sfâșiate de război după invazia totală a Rusiei din 24 februarie 2022.

În același timp, se aud oamenii cum strigă unul la altul în rusă și ucraineană.

În timpul conflictului, care a escaladat, atacatorii îi lovesc pe activiști cu umbrele și folosesc un limbaj obscen.

Voluntarul ucrainean a postat pe rețeaua de socializare X o fotografie cu mâinile sale, pe care se vede sânge.

Polițiștii sosiți au înregistrat incidentul, dar nu au reținut pe nimeni.

„Experții criminaliști au deschis dosare penale pentru suspiciunea de comitere a mai multor infracțiuni, ținând cont de fapte noi care au apărut, cel mai probabil cazul va fi reclasificat”, a declarat luni poliția din Republica Cehă, într-un comunicat pe rețeaua de socializare X pe 3 iunie.

Poliția nu a făcut publice informații nici despre cetățeania suspecților, nici alte detalii care ar ajute la identificarea lor.

„Praga Maidan” este una din organizațiile non-profit ucrainene din Republica Cehă. Activiștii, printre altele, colectează donații, care sunt trimise pentru a ajuta Ucraina.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
XS
SM
MD
LG