Linkuri accesibilitate

Trei persoane au fost ucise în atacul rusesc de la Kosteantînivka/Donețk. 18 răniți


Un atac rusesc cu rachete a ucis sâmbătă trei persoane într-un cartier al orașului Kosteantînivka, din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional.

Alte paisprezece persoane au fost rănite în atacul care a afectat și patru blocuri de apartamente și un hotel, relatează Reuters.

„Salvatorii și oamenii legii lucrează la locul tragediei pentru a ajuta oamenii și a documenta cu atenție încă o crimă comisă de ocupanții ruși pe pământul nostru”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kîrîlenko.


Muncitoarea Irina Malțeva, în vârstă de 42 de ani, a spus că se uita la televizor când explozia i-a zguduit violent camera de zi.

Am deschis ochii și totul a explodat. Eram plină de sânge. Mama stătea în dormitor, plină și ea de sânge.

Înainte de acest atac, Kîrîlenko a declarat că cel puțin patru persoane au fost ucise și șapte rănite în întreaga regiune în urma atacurilor rusești din ultimele 24 de ore.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG