Linkuri accesibilitate

Trei morți și mai mulți răniți în atacurile rusești din sudul Ucrainei asupra unei autobaze de troleibuze


Cel puțin trei persoane au fost ucise în atacurile rusești din sudul Ucrainei vineri. Două persoane au murit după ce o companie de troleibuz a fost atacată în orașul Herson, au declarat oficiali regionali.

Alexandr Prokudin, guvernatorul regiunii Herson, a declarat că doi bărbați în vârstă de 55 și 43 de ani au fost uciși cu „foc țintit” asupra companiei de troleibuze din Herson, în ceea ce el a descris drept „un alt atac terorist rusesc”, relatează Reuters.

Alte câteva persoane au fost rănite, a spus el într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Imagini video postate de autoritățile regionale au arătat un bărbat rănit la pământ în interiorul clădirii companiei de troleibuz, cu sticlă spartă și sânge pe podea.

Un alt bărbat mort sau rănit zăcea pe pământ afară, iar un bărbat a fost urcat pe o targă într-o ambulanță.

Procuratura a declarat că atacul a avut loc în jurul orei 10.20 (07.20 GMT) și a demarat o anchetă.

Iurii Malașko, guvernatorul regiunii Zaporizhzhia, a scris pe Telegram că un bărbat de 35 de ani a fost ucis într-un atac de artilerie rusească în satul Mala Tokmacika și că patru persoane au fost rănite în altă parte din regiune.

Rusia, care și-a început invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, neagă permanent că atacurile sale ar viza civili sau infrastructura civilă.

Deși au fost gonite încă din noiembrie trecut din orașul Herson, forțele rusești continuă să-l bombardeze de la distanță, din pozițiile pe care le dețin în regiunea cu același nume, în ciuda inundațiilor pe care le-au cauzat odată cu distrugerea barajului de la Hakovka, aflat în amonte de Nipru.

Kievul spune că a făcut progrese în sudul Ucrainei într-un contraatac împotriva forțelor ruse, iar ambele părți au raportat lupte grele în părți din sud.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG