Linkuri accesibilitate

Opt persoane ucise și alte 12 rănite, în atacuri rusești în Harkov și Odesa


În imagine, echipele de intervenție lucrează la stingerea focului în urma incendiilor provocate de atacul cu drone lansat în Harkov de forțele rusești în noaptea de vineri spre sâmbătă.
În imagine, echipele de intervenție lucrează la stingerea focului în urma incendiilor provocate de atacul cu drone lansat în Harkov de forțele rusești în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Cel puțin șase persoane au murit și alte unsprezece au fost rănite în urma unui atac rusesc cu drone lansat în zone rezidențiale din al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Alte două persoane au murit în urma altor atacuri în Harkov și Odesa.

Opt persoane au murit în urma atacurilor lansate de forțele rusești în noaptea de vineri spre sâmbătă, respectiv în cursul zilei de sâmbătă, în regiunea Harkov și în Odesa.

Atacurile cu rachete ale armatei rusești lansate în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra orașului Harkov au provocat moartea a cel puțin 6 persoane și rănirea altor 11, potrivit guvernatorului Oleg Synegubov.

Sâmbătă după-amiază a avut loc un alt atac în Harkov, în urmă căruia o altă persoană a murit și o alta a fost rănită, potrivit primarului Ihor Terehov, transmite agenția Associated Press (AP).

O altă persoană a murit în urma unui atac cu rachetă în regiunea Odesa, potrivit guvernatorului regiunii, Oleh Kiper, conform agenției de presă.

Astfel, bilanțul atacurilor cu drone și rachete lansate de forțele rusești vineri noapte și sâmbătă ajunge la opt persoane decedate și doisprezece rănite.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Informațiile cu privire la numărul victimelor în atacurile de vineri spre sâmbătă din regiunea Harkov au fost transmise de reprezentanții echipelor de intervenție la fața locului, respectiv de primarul orașului.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ucraina a transmis pe canalul de social media Telegram că „șase persoane au fost ucise și cel puțin 10 au fost rănite în urma unui atac al inamicului”, transmite agenția France Presse (AFP).

Același număr de victime a fost raportat și de primarul orașului, al doilea ca mărime după Kiev, Ihor Terehov, pe același canal de comunicare. El a adăugat că atacul s-a produs în zona cunoscută drept Shevchenkivskyi, în nodrul orașului.

Potrivit lui, în atac ar fi fost folosite drone de fabricație iraniană, fiind lovite cel puțin nouă imobile, clădiri înalte, cămine de locuințe și o benzinărie.

Inițial, guvernatorul regiunii, Oleg Synegubov, raportase că două persoane au murit. decese confirmate de poliție, care a adăugat că alte opt persoane fuseseră spitalizate, „cu răni de explozie și răni provocate de schije”, potrivit sursei citate.

Un atac distinct a avut loc și într-un sat din zona de periferie a Harkov-ului, Mala Danylivka, dar nu au existat victime.

Fotografiile difuzate de Poliție pe Telegram au arătat incendii în zone civile, inclusiv în apropierea unui bloc înalt de apartamente.

Pe de altă parte, Poliția a adăugat că nu au existat victime într-un atac separat asupra Mala Danylivka, un sat de la periferia de nord-vest a orașului Harkov.

Forțele ucrainene au raportat grupuri de drone ale Rusiei în mai multe zone din țară.

Vineri. laZaporojie, cel puțin trei persoane au murit și mai multe blocuri de locuințe și unități industriale au fost avariate sau chiar distruse, în urma unui atac rusesc, potrivit guvernatorului regional.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG