Linkuri accesibilitate

Atac aerian rusesc cu drone asupra Ucrainei, care a vizat inclusiv infrastructura portului Odesa. Cel puțin doi morți


Dronele rusești au fost doborâte în regiunile Odesa, Mîkolaiv, Herson, Dnipropetrovsk, Hmelnițki, Cerkasî, Vinița și Rivne.
Dronele rusești au fost doborâte în regiunile Odesa, Mîkolaiv, Herson, Dnipropetrovsk, Hmelnițki, Cerkasî, Vinița și Rivne.

Rusia a atacat pe 10 iulie ținte de infrastructură din portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră și din alte șapte regiuni ucrainene, au declarat forțele aeriene ucrainene. În urma atacului asupra regiunii Odesa, doi oameni au murit și portul a fost avariat, transmite Reuters.

Sistemele ucrainene de apărare aeriană au doborât trei dintre cele cinci rachete și 14 din cele 20 de drone lansate de Rusia asupra unor ținte din regiunile Odesa, Mîkolaiv, Herson, Dnipropetrovsk, Hmelnițki, Cerkasî, Vinița și Rivne, anunță Forțele Aeriene Ucrainene.

Oficialii militari ucraineni au transmis că mai multe rachete de croazieră și drone au fost doborâte deasupra portului Odesa, port esențial pentru exporturile de cereale ale Ucrainei, vizat în mod repetat de atacurile Rusiei.

„Rachetele au atacat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Ca urmare a contraacțiunii active, trei rachete inamice Kh-59 / Kh-69 și trei UAV-uri de atac nu și-au atins țintele", arată un mesaj al Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Regiunea Odesa este centrul exporturilor ucrainene din Marea Neagră, iar instalațiile sale portuare din regiune au fost atacate în mod regulat de Rusia.

Anterior, compania energetică națională Ukrenergo a anunțat că o instalație energetică din regiunea Rivne a fost atacată de o dronă în timpul nopții.

Autoritățile locale din Ucraina au raportat că armata ucraineană a distrus o dronă Shahed deasupra orașului Zvenîhorodka din regiunea Cherkasî. Alte patru drone au fost doborâte în regiunea Mîkolaiv.

A fost, de asemenea, raportată distrugerea unei drone în regiunea Dnipropetrovsk.

Armata rusă atacă în mod regulat regiunile ucrainene cu diferite tipuri de arme – UAV-uri de atac, rachete, KAB-uri, MLRS.

În ciuda dovezilor și mărturiilor, Moscova neagă că atacurile sale vizează civili.

În cel mai recent atac aerian cu rachete și drone asupra Ucrainei, produs pe 8 iulie, cel puțin 34 de persoane au murit, potrivit celor mai recente actualizări oficiale.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG