Linkuri accesibilitate

Kievul spune că a distrus un depozit de rachete și bombe ghidate din Rusia


Fumul se ridică în urma unui atac cu drone ucrainene în regiunea Tver din Rusia. 18 septembrie 2024.
Fumul se ridică în urma unui atac cu drone ucrainene în regiunea Tver din Rusia. 18 septembrie 2024.

Un atac cu drone asupra orașului Toropeț din Rusia, regiunea Tver, a dus la incendierea unui depozit de muniție al unei unități militare, scrie Serviciul Rus al RFE/RL. Autoritățile locale au anunțat o „evacuare parțială” și spun că incendiul este în curs de stingere.

O sursă din cadrul serviciului de securitate de stat al Ucrainei SBU a declarat pentru Reuters că atacul cu drone a distrus un depozit care depozita rachete, bombe ghidate și muniție de artilerie.

Locuitorii din regiune scriu pe rețelele de socializare că focul a apărut la o unitate militară recent extinsă, unde au fost construite mai multe depozite mari.

Centrul ucrainean pentru contracararea dezinformării a transmis că depozitul atacat în Toropeț conținea rachete MLRS, rachete pentru sisteme de apărare aeriană și rachete balistice.

La un alt depozit mare din orașul Toropeț, rușii au depozitat rachete Grad, S-300 și S-400, precum și rachete balistice Iskander și KN23, nord-coreene.

Potrivit unui raport al agenției de știri de stat RIA din 2018, Rusia construia un arsenal pentru depozitarea rachetelor, muniției și explozibililor în Toropeț cu o populație de puțin peste 11.000 de locuitori.

Nu există informații despre victime în urma atacului de miercuri de pe Tver.

Întreruperi de curent au fost anunțate miercuri în părți din regiunea Tver din Rusia, a declarat administrația locală într-un comunicat.

Școlile și grădinițele au fost mutate online în districtul Zapadnodvinski, care se învecinează cu districtul Toropetski, a declarat administrația districtului pe rețeaua socială VKontakte, informează Reuters.

Videoclipuri și imagini neverificate de pe rețelele de socializare au arătat mai multe explozii în apropierea unui lac aflat la aproximativ 380 km vest de Moscova.

Sateliții NASA au captat surse intense de căldură emanate de pe o suprafață de aproximativ 14 kilometri pătrați la primele ore ale dimineții, iar stațiile de monitorizare a cutremurelor au captat ceea ce senzorii credeau că este un mic cutremur

Drone rusești atacă instalațiile energetice din Sumî

Rusia a atacat cu drone mai multe instalații energetice din orașul Sumî aflat din nord-estul Ucrainei, aproape de granița cu Rusia și cu regiunea Kursk, au transmis miercuri autoritățile regionale, potrivit Reuters.

Nicio persoană nu a fost rănită în atac, potrivit informațiilor preliminare, dar loviturile repetate asupra instalațiilor energetice din regiune au dus la avarii ale sistemului.

Autoritățile regionale au declarat că apărarea aeriană a doborât 16 drone deasupra regiunii Sumî în timpul atacului din timpul nopții.

Oficialii locali au declarat marți că Rusia a tras rachete asupra infrastructurii energetice din orașul Sumî, după ce un atac cu drone în regiune a dus la pene de curent în unele zone și a forțat autoritățile să folosească sisteme de alimentare de rezervă.

Ministerul ucrainean al Energiei a declarat că atacurile de marți ale Rusiei au provocat un incendiu la o substație electrică din regiunea Sumî și au întrerupt alimentarea cu energie electrică a peste 281.000 de consumatori. Furnizarea energiei electrice a fost ulterior stabilită.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG