Linkuri accesibilitate

Candidații la fotoliul de procuror șef al UE: Andres Ritter, Codruta Kovesi, Jean-Francois Bohnert,

Audierea Laurei Codruța Kovesi la Parlamentul European. În direct de la Bruxelles

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi este audiată la Comisia pentru Libertăți a Parlamentului European pentru fotoliul de procuror șef al UE.

Contracandidații Laurei Codruța Kovesi pentru conducerea Parlamentului European sunt francezul, Jean-Francois Bohnert şi germanul Andres Ritter. Potrivit preşedintelui Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interen (LIBE), Claude Moraes, fiecare dintre cei trei candidat va fi audiat astăzi timp de 75 de minute.

19:30 26.2.2019

Intrebare despre CIA

Deputata independentă Barbara Spinelli a întrebat-o pe Kovesi cum se face că a primit două premii de la CIA, în 2007 - 2011?

Kovesi a spus că nu au fost premii oferite de CIA, ci de o agenție de aplicare a legii: Secret service. O agenție care protejează demnitarii SUA si moneda SUA - dolarul, lucruri la care România a participat activ, în special in combaterea crimelor cibernetice precum phishing.

19:21 26.2.2019

Felicitări calde de la ecologiști

Din partea ecologiștilor și a stângii europene franceza Eva Joly i-a transmis lui Kovesi că facțiunea ei nu crede câtuși de puțin în acuzațiile aduse ei în România.

-- Știm cum e să fii acuzat pe nedrept, spune Eva Joly. Noi nu credem!

19:17 26.2.2019

Intrebare de la liberali

Liberala olandeza Sophie in 't Veld cere rămuri despre cooperarea cu ceilalți 22 de procurori naționali, dar și cu statele neparticipante

Kovesi -- Aceia vor rămâne în jurisdicția țărilor membre, dar vor colabora îndeaproape cu Eurojust, printr-un schimb permanent de informații, precum si prin ofițeri de contact.

Cât despre statele neparticipante, spune Kovesi, Procurorul european va trebui să le ofere rezultate credibile pentru a incheia acorduri cu ele.

Cerățenii respectivelor țări trebuie convinși că Parchetul European e in interesul lor și protejează banii lor.

19:13 26.2.2019

Kovesi explică cum corespunde tuturor criteriilor

Din partea socialiștilor europeni, germana Sylvia-Yvonne Kaufmann o întreabă dacă ea chiar corespunde tuturor condițiilor.

Kovesi explică că da:

1. fișa cere 15 ani vechime;

2; ea nu a colaborat cu serviciile secrete (altfel decât în cadrul funcțiunilor sale);

3. nu a fost sancționată disciplinarin ultimii 3 ani;

4. "m-am calificat foarte bine la ultimele evaluari profesionale".

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG