Linkuri accesibilitate

Mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, la un an de la violențele de la 10 august
Mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, la un an de la violențele de la 10 august

10 August. România, la un an de la protestul diasporei înăbușit de Jandarmerie. Niciun vinovat

250.000 de oameni sunt așteptați în Piața Victoriei, la un an de la protestul românilor agresați de jandarmi. Un dosar fără vinovați, aceiași șefi la conducerea Jandarmeriei, cu guvernanți care încă mai vorbesc despre „tentativă de lovitură de stat” și 700 de victime care așteaptă adevărul

​Manifestanții din Piața Victoriei au avut-o în gând și pe Alexandra, adolescenta pe care autoritățile nu au putut s-o salveze, după ce a anunțat la 112 că a fost răpită. Un altar în Piață, cu sute de candele, a fost amenajat în Piață la protestele de astăzi, în memoria Alexandrei, a Luizei, a tinerilor care au murit după ce supravietuiseră incendiului de la Colectiv, în amintirea Aurei Ion, care nu a fost găsită la timp de SMURD, deși scăpase cu viață din prăbușirea avionului în Munții Apuseni. Traumele acestor tragedii care au marcat România ultimilor ani i-au adus, și ele, pe români în Piața Victoriei

Jandarmeria a anunțat că va contacta organizatorii pentru a discuta depre încheierea protestului din Piața Victoriei, în jurul orei 22.15. În fața sediului guvernului se mai află încă mii de oameni, care continuă să scandeze lozinci împotriva Cabinetului Dăncilă și a Jandarmeriei. Pe Palatul Victoria a apărut, scris cu laserul, „Analfabeta”

ROMANIA - 10 august 2019
ROMANIA - 10 august 2019

Ora 21.00 în Piața Victoriei, momentul în care se aprind lanternele telefoanelor mobile, așa cum s-a întâmplat la protestele anti-PSD din ultimii doi ani și jumătate. Au venit în fața Palatului Victoria aproximativ 20.000 de oameni care strigă „Hoții!” și „Demisia”. Față de tabloul din urmă cu un an, lipsesc gazele lacrimogene și uniformele de intervenție în forță, temutele „ninja”, cu scuturile din dotare ale jandarmilor.

INCIDENT LA PROTESTELE DIN PIAȚA VICTORIEI

Un tânăr de 35 de ani, Alexandru Bugner, a fost reținut și bruscat de jandarmi, pe Bulevardul Mihalache, pe când se îndrepta spre Piața Victoriei. Se afla într-un grup de prieteni, alături de mama sa, și avea o pancartă pe care scria, printre altele, „Jos comunismul!”.

A refuzat să fie percheziționat de jandarmi, apoi a urmat o altercație. Alexandru Bugner a fost pus la pământ de nu mai puțin de patru jandarmi. „V-ați găsit cu cine să vă bateți, harnicilor!”, a spus tânărul, în timp ce prietenii săi încercau să-i convingă pe jandarmi să-l lase în pace.

După bruscări succesive, care au durat în jur de patru minute, tânărul a fost urcat într-o mașină a Jandarmeriei, cu cătușe la mâini, sub privirile dezolate ale mamei sale și ale prietenilor, care au rămas cu pancarta.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG