Linkuri accesibilitate

Autoritățile decid astăzi în ce condiții se redeschid teatrele și restaurantele din spații închise


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se reuneşte miercuri pentru a dezbate ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară pe timpul campaniei electorale, dar şi măsurile referitoare la redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor.

Premierul a anunțat încă de marți că este posibil să rămână închise restaurantele care se află în zone unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

El a precizat că vor fi dezbătute mai multe subiecte, precum completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei electorale, reluarea activităţii în teatre, cinematografe, reluarea activităţii în restaurante din spaţii închise.

Decizia autorităților va fi luată după o discuție cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu.

Patronatele din domeniu au solicitat guvernului, încă din timpul stării de urgență ca activitatea lor din spații închise să se redeschidă la începutul verii. Solicitarea nu le-a fost acceptată din cauza riscului de a se răspândi noul coronavirus, au explicat autoritățile.

Săptămâna trecută, reprezentanții HORA, ai celor care dețin restaurante, pub-uri și baruri, au protestat în București, reclamând scăderea dramatică a veniturilor lor și riscul de a intra în faliment.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG