Linkuri accesibilitate

Un avion rusesc cu 30 de oameni la bord a dispărut


Avionul dispărut era un Antonov An-26.
Avionul dispărut era un Antonov An-26.

ACTUALIZARE - Echipele de salvare au găsit epava avionului la circa 5 km de locul în care ar fi trebuit să aterizeze. Agenția TASS citează surse care spun că nu există supraviețuitori.

--------

Un avion rusesc An-26 cu cel puțin 28 de persoane la bord a dispărut de pe radar în Peninsula Kamceatka, în estul Rusiei, conform autorităților locale.

Avionul zbura de la Petropavlovsk-Kamchatsky la Palana când a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian în timpul încercării de aterizare. Autoritățile regionale ale Ministerului pentru Situații de Urgență au spus că în avion se aflau cel puțin 22 de pasageri și șase membri ai personalului.

A fost lansată o anchetă și s-a început o campanie de căutare cu două elicoptere și personal de salvare.

În ultimii ani au avut loc mai multe accidente aeriene mortale în Rusia. Majoritatea acestor accidente sunt cauzate de mentenanța slabă a aeronavelor și de standardele de siguranță joase.

În mai 2019, un avion Sukhoi Superjet al companiei naționale Aeroflot a aterizat de urgență și a prins flăcări pe pista de aterizare din aeroportul de la Moscova. 41 de persoane au decedat în urma acelui accident.

XS
SM
MD
LG