Linkuri accesibilitate

Avocat: Dragnea a rămas fără drept de muncă în penitenciar după interviul dat fostei consiliere


Liviu Dragnea nu mai are drept de muncă la Penitenciarul Rahova, a anunțat vineri avocata acestuia, citată de Digi 24.

Fostul președinte al PSD, condamnat pentru corupție la trei ani și șase luni de închisoare pe 27 mai 2019 în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de protecție a copilului Teleorman, a acordat un interviu fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum jurnalist la Realitatea Plus.

Interviul, difuzat cu o zi înainte de punerea sa sub acuzare în dosarul Tel Drum, în care a fost citat ca inculpat și nu ca suspect, ca până acum, s-a arătat a fi o reintrare a sa, din închisoare, în jocurile de putere ale PSD înainte de congresul de alegeri, și un avertisment către fostul său prieten Vasile Dîncu, citat și el cu mandat în același dosar, în care ar exista riscul să facă declarații nefavorabile fostului coleg de partid.

A.Alexandrescu: „S-a dezgropat dosarul Teldrum, am văzut că îl vor aduce cu mandat pe Dâncu să dea declarații. E presat și el?”

L.Dragnea: „Eu sper să nu, nu știu ce gânduri și obiective are. În schimb, eu, indiferent ce a spus el, nu mă dezic de el, pentru că eu nu pot să șterg cu buretele atâtea discuții avute cu un om la care am ținut foarte mult. Mâine sunt citat la DNA în dosarul Teldrum. E resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar. Sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au facut două drumuri. Și domnul Șova s-a trezit și el că trebuie sa facă denunțuri și bineînțeles că vrea și el să dea testul cu detectorul de minciuni. Și după ce s-a întâmplat cu Nițulescu, după ce inițial a zis DA, în fața aparatului a zis că renunță.”

Înainte ca interviul să fie difuzat, Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis că nu a autorizat acordarea vreunui interviu de fostul președinte PSD.

Numai că, pentru a putea ieși în presă, Dragnea s-a prevalat de dreptul său de deținut la discuții pe skype.

După acordarea interviului, ANP a anunțat că a cerut să fie verificate condițiile în care i-a fost acordat acest „drept” deținutului Dragnea.

Și acordarea dreptului la discuție și restricția de a mai munci sunt acordate sau restricționate exclusiv de penitenciarul Rahova, unde este deținut Liviu Dragnea și unde, potrivit specializării sale profesionale, Dragnea lucrează la garajul închisorii.

XS
SM
MD
LG