Linkuri accesibilitate

Pericol la Constanța. Azotat de amoniu pe calea ferată după ce hoții au atacat trenurile


Imagine generică. Patru vagoane încărcate cu azotat de amoniu au fost atacate de hoţi și 80% din conţinutul acestora se află pe calea ferată.

Patru vagoane încărcate cu azotat de amoniu au fost atacate duminică seara de hoţi după ce trenul a plecat din Portul Constanţa. 80% din conţinut se află pe calea ferată iar zona este păzită.

Un tren compus din 36 de vagoane aparţinând PSP Cargo Group a fost frânat duminică seara pe Fir 1 Port B - Constanţa VII de persoane necunoscute, transmite CFR Infrastructură.

Trenul plecase din Portul Constanţa şi avea ca staţie de destinaţie Vinţu de Jos, judeţul Alba.

„În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 şi 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conţinut - azotat de amoniu se află pe gabarit. Şeful de tren a sesizat prin 112 incidentul. Zona este asigurată de către angajaţii SRCF Constanţa, dar şi de reprezentanţi ai SRPT Constanţa pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate. A fost avizat operatorul PSP Cargo Group pentru a elibera gabaritul căii ferate”, transmite CFR Infrastructură într-un comunicat remis presei luni.

În zorii zilei de 24 mai 2004, la Mihăilești/județul Buzău, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie în urma unui accident provocat de o cisternă care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Un crater cu o adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 de metri s-a format la locul exploziei iar mai multe case din zonă au fost afectate de bucățile de metal aruncate pe o rază de 200 de metri.

Șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului de televiziune Antena 1, care transmiteau de la locul accidentului au murit în explozie. Alte 13 persoane au fost rănite grav.

Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG