Linkuri accesibilitate

Bărbatul cu coronavirus a ajuns la ”Matei Balș”. A participat recent la o petrecere în sat


Coronavirusul a fost confirmat și în România
Coronavirusul a fost confirmat și în România

Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus a ajuns joi dimineață în București, la spitalul Matei Balș și se află în stare bună. Autoritățile caută să depisteze toate persoanele cu care acesta a intrat în contat. Cei din casă, 7 persoane, sunt în carantină la domiciliu, sub pază, iar primele lor teste au ieșit negative.

”Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară). Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specific”, se spune în comunicatul Centrului de Comunicare Strategică.

Bărbatul din judetul Gorj diagnosticat cu coronavirus este din satul Dobrana, are 25 de ani si lucra la o firma a italianului care a fost inițial diagnosticat la întoarcerea din România, potrivit Mediafax.

Conform primarului comunei Prigoria, de care aparține satul, tânărul este angajat la un restaurant unde cetățeanul italian este patron și locuia cu părinții și cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena acestuia este și ea izolată, dar la Târgu Jiu.

Primarul a mai precizat, într-o declarație la un post de televiziune, că bărbatul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Autoritățile sanitare mai au în lucru, în acest moment, 33 de teste ale unor persoane din zona unde a fost confirmat primul caz, a declarat miercuri seara ministrul Sănătății, Victor Costache, într-o conferință de presă.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că bărbatul nu prezenta simptome, iar membrii familiei sunt carantinați și sunt păziți de poliția locală.

XS
SM
MD
LG