Linkuri accesibilitate

Un bărbat din R.Moldova este suspectat că a incendiat două stații electrice din Odesa


Pompierii ucraineni sting focul după ce un atac cu rachete rusești a lovit o centrală electrică din Harkov, Ucraina, 11 septembrie 2022 (imagine generică).
Pompierii ucraineni sting focul după ce un atac cu rachete rusești a lovit o centrală electrică din Harkov, Ucraina, 11 septembrie 2022 (imagine generică).

Autoritățile ucrainene au reținut miercuri un cetățean moldovean care a incendiat două instalații energetice strategice din sudul regiunii Odesa. Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) afirmă că bărbatul ar fi fost recrutat de serviciile speciale rusești. 

Procuratura din Odesa, regiune din sudul Ucrainei, a anunțat miercuri că bărbatul din R. Moldova „a dat foc echipamentelor tehnologice a două stații electrice (...) acționând la instrucțiunile reprezentanților statului agresor”.

„Incendiul a distrus echipamentul, iar substațiile electrice au fost scoase din funcțiune”, au menționat anchetatorii.

Procuratura precizează că cele două stații alimentau cu energie electrică opt localități cu peste 14.000 de locuitori.

Bărbatul aștepta să primească pentru „serviciile” sale o recompensă de 2.000 de dolari, mai spune instituția.

El este suspectat de sabotaj săvârșit în baza legii marțiale și riscă închisoare pe viață cu confiscarea averii. Acesta a fost arestat preventiv în Ucraina, având permis de ședere permanentă.

Ancheta preliminară este condusă de biroul SBU din regiunea Odesa, care continuă investigațiile pentru identificarea altor posibili suspecți.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG