Linkuri accesibilitate

Barna: Viorica Dăncilă este însuși sistemul profund corupt


Dan Barna spune că în orice țară normală, după apariția înregistrărilor în care Dăncilă amenință voalat cu dosare în justiție, premierul ar demisiona

Liderul USR, Dan Barna, spune că, după apariția în presă a înregistrărilor cu Viorica Dăncilă care le vorbește colegilor de partid despre miza justiției pentru rămânerea la guvernare, aceasta nu poate să rămână premier.

„Un premier în funcție amenință cu dosare penale și explică cum va folosi Justiția împotriva colegilor care votează moțiunea opoziției. Un premier în funcție cumpără cu 7 miliarde de lei, banii noștri, parlamentari la bucată ca să rămână la putere. Acest premier este Viorica Dăncilă și nu poate să rămână prim-ministru al României. În orice țară din lume, după apariția publică a unor asemenea discuții secrete din ședința de partid, prim-ministrul ar fi obligat să-și dea demisia. Dăncilă nu e doamna naivă, din Videle, pe care a folosit-o odiosul Liviu Dragnea, este însuși sistemul profund corupt care, de 30 de ani, condamnă milioane de români la o viață departe de copiii lor”, afirmă Barna.

El spune că miza nu s-a schimbat după ce Dragnea a ajuns la pușcărie, dimpotrivă, a crescut: să fure și să scape nepedepsiți.

„(...) înțeleg azi, mai mult ca oricând, că doar o generație nouă de politicieni, fără datorii față de vechea clasă politică, va avea curajul să stârpească răul de la rădăcină și să reformeze statul”, încheie Barna.

În context, Ludovic Orban a declarat, miercuri, că e rușinos că Viorica Dăncilă a apelat la amenințări pentru a încerca să îi convingă pe parlamentarii PSD să nu voteze moțiunea de cenzură și că, după 15 ani, PSD a rămas același partid care nu vrea independența justiției, ca pe vremea lui Năstase.

„Deci este rușinos pentru PSD ca după 15 ani de la stenogramele în care apăreau Năstase - premier și președinte PSD, Rodica Stănoiu – Ministru Justiției, să constatăm, repet după 15 ani, că de fapt PSD-ul a rămas același, care are aceeași gândire legată de justiție, că nu dorește independența justiției și că de fapt dorește să vorbească politic despre justiție. Asta arată foarte clar cam ce amenințări proferează Dăncilă și cum încearcă să-și convingă colegii sa nu voteze moțiunea de cenzură. Revin la ceea ce spusesem anterior, este clar că PSD este disperat, uitați-vă ce au făcut de un an de zile, de peste un an de zile țin un parlamentar care a fost ales pe listele PMP și a trecut la PSD, care a fost condamnat definitiv cu interzicerea drepturilor civile, îl țin în funcție împotriva legii, săvârșind gravă infracțiune”, a declarat Orban, la Digi24.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG