Linkuri accesibilitate

Dăncilă îl acuză pe Iohannis că cere căderea Guvernului. Rectificarea bugetară, după moțiune


Premierul Dăncilă spune că moțiunea de cenzură nu va trece.
Premierul Dăncilă spune că moțiunea de cenzură nu va trece.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că „e periculos” că tocmai Klaus Iohannis, care ar trebui să fie președintele tuturor, este cel care cere demiterea Guvernului. Ea a anunțat că Guvernul va adopta rectificarea vineri, adică a doua zi după moțiunea de cenzură, mizând că guvernul nu va pica.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că moțiunea de cenzură care va fi votată joi nu va trece și că vineri Guvernul vrea să adopte rectificarea bugetară.

„Ce este periculos este faptul că președintele României care trebuie să fie președintele tuturor este cel care cere efectiv ca acest guvern să cadă. Este tocmai ceea ce nu trebuie să facă un președinte. Cred că trebuie să ieșim din această logică a campaniei electorale și să ne îndeplinim fiecare obligațiile constituționale”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Vaslui.

„Joi va fi moțiunea. Așa cum am spus, moțiunea nu va trece. Sunt destul de mulți oameni responsabili care văd că nu există de fapt o alternativă, decât dorința de a dărâma guvernul și nu a pune nimic în loc. În momentul în care vii cu o moțiune de cenzură trebuie să vii și cu o alternativă pentru oameni, cu un program de guvernare, cu o formulă guvernamentală, dacă într-adevăr vrei să dai dovadă de seriozitate și să creezi un val de credibilitate. Vedem doar dorința de a da guvernul jos”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a spus că încă nu a primit niciun răspuns de la președinte, în legătură cu propunerile de miniștri interimari, dar așteaptă ca Iohannis să respecte Constituția.

„Nu am primit niciun răspuns. Nu cred că este important ce răspuns primesc eu ca și prim-ministru, important este să respecte Constituția României. Toți trebuie să respectăm Constituția, de la primul la ultimul cetățean. Eu nu îi cer decât să respecte Constituția”, a adăugat Dăncilă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG