Linkuri accesibilitate

Dan Barna: Vom avea candidați comuni cu PNL în fiefurile PSD


Ludovic Orban, premier și președinte al PNL și Dan Barna, președintele USR

Liderii PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna s-au întâlnit marți și au decis că partidele pe care le reprezintă vor avea candidați comuni în anumite județe. Anunțul a fost făcut chiar de liderul USR, Dan Barna, după ce liderul PNL s-a arătat descumpănit de viteza cu care USR și-a anunțat candidații la primăriile de sector, din Capitală, fără să mai negocieze cu PNL desemnarea unor candidați comuni.

„Vreau să vă reamintesc că USR s-a născut în București și cumva era straniu să nu putem să arătăm că noi suntem pregătiți să candidăm pentru București. Era normal să le arătăm oamenilor că pentru alegerile locale avem candidați, că acestea sunt opțiunile noastre. Dar acest lucru nu înseamnă că nu putem susține și propunerile PNL, sau că nu continuăm negocierile. Propunerile noastre pentru primăriile de sectorare nu sunt bătute în cuie. Cei pe care noi îi propunem nu trebuie să fie cu eticheta strictă de primari. Ei pot fi și viceprimari, și city manageri. Noi vrem să arătăm că avem soluții”, a comentat Dan Barna, marți seară, precizând că negocierea cu PNL continuă.

Barna spune că, de fapt, negocierile cu PNL nu s-au încheiat și că a căzut de acord cu liderul PNL în privința desemnării unor candidați comuni în anumite județe din țară, dominate de PSD:

„În județe din Moldova și din Sud, profund psd-izate, în Dolj, de exemplu, acolo dacă mergem cu oferta comună, PSD poate fi batut. Vor fi acorduri punctuale. Nu vreau să inducem falsități cum că am candida peste tot in alianta. Dar există locuri unde filialele PNL trebuie să colaboreze strategic cu USR pentru a scăpa de PSD”, a comentat Barna, la Digi24.

Premierul Ludovic Orban a criticat USR-PLUS pentru decizia de a-și prezenta proprii candidați pentru primăriile de sector. Liderul liberal a subliniat că și-ar dori candidați unici ai dreptei, dar ar trebuie să aibă „cu cine discuta".

PNL și USR PLUS îl sprijină împreună pe Nicușor Dan pentru primăria generală.

Alianța USR-PLUS și-a desemnat candidații pentru sectoarele Capitalei, ei fiind anunțați duminică de Cladiu Năsui, președintele USR București, și de Vlad Voiculescu, președintele PLUS București.

Aceștia sunt europarlamentarul Clotilde Armand la Sectorul 1, Radu Mihaiu la Sectorul 2, Ana Ciceală la Sectorul 3, Simona Spătaru la Sectorul 4, Alexandru Dimitriu la Sectorul 5 și Alexandru Gâdiuță la Sectorul 6.

Liderii Alianței au spus că încă mai speră la negocierile cu PNL, cu care USR-PLUS intenționează să ajungă la o înțelegere privind susținerea unor candidați comuni la primăriile de sector și în unele localități din țară.

Noi suntem deschişi acestor negocieri şi acestor discuţii, dar ele trebuie purtate pe oameni, pe persoane. După cum vedeţi, USR-PLUS a fost extrem de transparent. Am prezentat oamenii pe care îi avem la fiecare sector. Îşi cunosc foarte bine sectoarele, îşi cunosc foarte bine potenţialul şi ştiu ce trebuie să facă din secunda doi de când sunt în primărie. În momentul în care vom avea acest lucru şi din partea PNL, vom vedea cu ce oameni vin ei şi vom putea să decidem dacă vom merge la comun cu ei, dar baza sunt criteriile de integritate pe care noi le-am prezentat şi de la care noi nu putem face rabat în niciun caz”, a spus deputatul Claudiu Năsui, președintele USR București.

USR-PLUS este prima opţiune de vot (în București) şi atunci nu trebuie să dezamăgim şi nu vom prezenta nicio persoană asupra căreia există dubii de integritate sau competenţă”, a mai spus Năsui.

Cu alte cuvinte, am închis negocierile, am închis poarta? Nu. Am deschis negocierile cu ei”, a spus și Vlad Voiculescu.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, a decis Guvernul. Campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG