Linkuri accesibilitate

Șapte opozanți ai regimului Lukașenko condamnați la pedepse între patru și șapte ani de închisoare


Șapte opozanți ai regimului Lukașenko condamnați la pedepse între patru și șapte ani de închisoare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:40 0:00

Șapte activiști și bloggeri pro-democrație din Belarus au fost condamnați la pedepse între patru și șapte ani pentru activități politice și civice neautorizate.

Politicianul de opoziție din Belarus, Pavel Severineț, a fost condamnat la șapte ani de închisoare de o curte regională din orașul Moghilev, sub acuzația de „organizare de tulburări sociale”.

Șase activiști și bloggeri pro-democrație au primit, de asemenea, condamnări la închisoare cuprinse între patru și șapte ani pentru acuzații similare în legătură cu activități politice și civice neautorizate.

Printre aceștia sunt activiștii din campania civică Belarusul European: Maxim Vinarschi, Andrei Voinih, Pavel Iuhnevici, Iohan Afnahel, precum și administratorul canalului Telegram Irina Șihasnaia și bloggerul Dmitri Kazlu.

Fără nicio excepție, cu toții sunt considerați de grupurile internaționale pentru drepturile omului deținuți politici.

Sentințele, pronunțate de judecătorul Irina Lanciava pe 25 mai în urma unui proces care a durat două săptămâni în spatele ușilor închise, sunt cele mai recente dintr-o serie de ale sentințe ale justiției din Belarus care însoțesc represiunea brutală a autocratului Alexandr Lukașenko împotriva adversarilor săi politici.​

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG