Linkuri accesibilitate

BEM a admis plângerea împotriva lui Firea pentru publicitate mascată


România, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM) a admis vineri plângerea depusă de Alianța USR PLUS împotriva Gabrielei Firea, a Primăriei Capitalei și a PSD pentru încălcarea regulilor de desfășurare a campaniei electorale.

Alianța USR PLUS a dovedit faptul că Gabriela Firea și-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală, pe banii Primăriei Generale a Capitalei, în afara bugetului de campanie, adică pe banii bucureștenilor, iar decizia BEM vine să confirme acest lucru. Prin admiterea plângerii depuse de Alianța USR PLUS, BEM dă câștig de cauză USR PLUS și confirmă desfășurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autorității publice, cu încălcarea tuturor obligațiilor de neutralitate și echidistanță care le revin acestora. Prin urmare, spoturile publicitare targetate în perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale.

Chiar dacă acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, avem încredere că această decizie va reprezenta o dovadă în plus pentru cei nehotărâți că trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot dacă își doresc o altfel de administrație și o altfel de politică”, transmite Alianța USR PLUS.

Alianța cere publicarea sumelor totale cheltuite pentru publicitatea mascată, precum și a numărului de spoturi publicitare folosite, dar și a televiziunilor care le-au difuzat.

De asemenea, USR PLUS anunță că va face plângere penală împotriva lui Firea și va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica modul în care au fost folosiți banii publici.

Alianța USR PLUS a făcut plângere împotriva Gabrielei Firea, primar general al Capitalei, și împotriva PSD, din partea căruia candidează pentru un nou mandat, pentru că încalcă regulile de campanie și-și face promovare mascată pe banii primăriei.

„Alianța USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei și împotriva PSD la Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM). Alianța o acuză pe Gabriela Firea de încălcarea regulilor de desfășurare a campaniei electorale prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată și indirectă în mass-media audiovizuală.”

Claudiu Năsui, președintele USR București, și Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, au cerut sesizarea Autorității Electorale Permanente (AEP) cu privire la modul în care este finanțată campania electorală a Gabrielei Firea din bugetul primăriei, cât și a organelor abilitate cu privire la acest caz, se spune într-un comunicat remis presei vineri.

Plângerea alianței are legătură cu difuzarea la radio și tv a unor spoturi și clipuri despre proiectul de consolidare a clădirilor istorice din Capitală și unul de infrastructură, pentru poduri și pasaje.

Aceste produse de promovare a mandatului Firea la Primăria Capitalei sunt plătite din banii contribuabilului.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG