Linkuri accesibilitate

Joe Biden: „Angajamentul nostru față de Ucraina nu va slăbi"


Președintele USA, Joe Biden, vorbește la un eveniment în timp ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ascultă. Liderii G7 anunță o declarație comună pentru sprijinul Ucrainei. Vilnius, Lituania.

La finalul summitului NATO de două zile de la Vilnius, Lituania, președintele american Joe Biden a reafirmat sprijinul SUA pentru Ucraina.

„Nu vom slăbi. Vorbesc serios. Angajamentul nostru față de Ucraina nu va slăbi. Vom susține libertatea și astăzi, mâine și atât timp cât va fi nevoie. Statele Unite au construit o coaliție de peste 50 de națiuni pentru a se asigura că Ucraina se apără singură, atât acum, cât și că este capabilă să o facă și în viitor”, a declarat el miercuri.

Biden a remarcat că, în pofida a aproape un an și jumătate de război, Ucraina rămâne liberă și independentă. De asemenea, el a subliniat că toată lumea dorește ca războiul să se încheie în termeni drepți, care să rețină principiile de bază ale Cartei Națiunilor Unite - suveranitatea și integritatea teritorială.

„Alianța a rămas unită pe tot parcursul războiului din Ucraina, în timp ce președintele rus Vladimir Putin miza pe faptul că acest conflict va rupe NATO”, a mai declarat președintele american Joe Biden.

Statele Unite și NATO „au acționat împreună”, a declarat Biden, amintind de începutul războiului, când a spus că a fost în contact permanent cu alți lideri mondiali din cadrul alianței și al Uniunii Europene.

El a spus că, de atunci, țările aliate au continuat să sprijine Ucraina în timp ce „își apără integritatea și suveranitatea".

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG