Linkuri accesibilitate

Conflict Biden - Trump | Documentele legate de asaltul violent asupra Capitoliului ajung la Comisia de anchetă


Donald Trump nu vrea ca informațiile legate de 6 ianuarie, asaltul violent asupra Capitoliului, să ajungă la Comisia de anchetă.
Donald Trump nu vrea ca informațiile legate de 6 ianuarie, asaltul violent asupra Capitoliului, să ajungă la Comisia de anchetă.

Casa Albă a anunțat că președintele Biden și-a dat acordul pentru ca toate documentele din arhivă referitoare la acțiunile lui Donald Trump legate de 6 ianuarie, ziua asaltului asupra Capitoliului, să ajungă la comisia parlamentară de anchetă.

Fostul președinte american este furios din cauza poziției lui Joe Biden și nu vrea ca documentele să ajungă în Congres. El contestă dreptul comisiei de anchetă de a avea acces la acest tip de documente ale fostei administrații. Reprezentanții Comisiei i-au avertizat pe toți cei care nu vor coopera că pot fi puși sub acuzare, informează AFP.

Comisia specială din Camera Reprezentanților a fost înființată în această vară pentru a cerceta în ce măsura acțiunile violente de la Capitoliu au fost influențate de Donald Trump și susținătorii săi. Din cauza procedurilor greoaie, ancheta s-ar putea să se întindă și în 2022.

Donald Trump a scris arhivelor naționale pentru a nu trimite documentele solicitate de democrați. Fostul președinte acuză noua putere de la Casa Albă că își persecută opozanții.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat că președintele Biden dorește ca investigația să continue pentru ca americanii să afle ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie, iar istoria să nu se repete.

În războiul declanșat, Donald Trump le-a solicitat colaboratorilor săi care au fost citați de comisia de anchetă să nu coopereze și să nu trimită documentele cerute.

Democrații din Comisie au amenințat că nu vor permite ca martorii să sfideze ancheta și pot fi puși sub acuzare pentru obstrucționarea activității Congresului.

Donald Trump a scăpat de acuzare pentru incitare la insurecție în Congres, în luna februarie, dar acest lucru a fost posibil datorită voturilor venite din tabăra republicană.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG