Linkuri accesibilitate

Un cunoscut blogger rus, susţinător al războiului din Ucraina, a murit într-o explozie la Sankt Petersburg


Locul exploziei în care a murit Vladlen Tatarsky. Pe numele său real Maxim Fomin, acesta era un blogger celebru şi susţinător vocal al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
Locul exploziei în care a murit Vladlen Tatarsky. Pe numele său real Maxim Fomin, acesta era un blogger celebru şi susţinător vocal al războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Un blogger rus, susţinător al războiului Rusiei în Ucraina, a murit duminică într-o explozie la o cafenea din Sankt Petersburg. Vladlen Tatarsky a devenit cunoscut după ce a susținut ofensiva militară rusă din Ucraina şi a relatat de pe linia frontului.

Autorităţile locale au demarat o anchetă, dar nu au oferit deocamdată informaţii despre modul în care s-a produs explozia. Însă, au spus că investighează uciderea bloggerului militar rus ca o „crimă de mare profil”, relatează BBC.

Luni, autorităţile ruse au anunţat arestarea unei tinere Daria Trepova, considerată principala suspectă de atentatul în care a fost ucis bloggerul militar rus, potrivit Interfax.

Anunţul despre reţinerea tinerei intervine după ce agenţiile internaţionale de presă au relatat că Ministerul de Interne rus a plasat-o în baza sa cu persoane date în căutare.

Mai multe mass-media au scris despre aceasta ca fiind suspectată de asasinarea cunoscutului blogger militar pro-Kremlin,Vladlen Tatarski, conform Reuters, EFE şi Interfax.

Numărul celor răniţi în explozia din Sankt Petersburg este de 25 de persoane, 19 dintre acestea fiind spitalizate.

În social media au apărut filmuleţe cu momentul exploziei şi cu oameni răniţi pe stradă.

În momentul exploziei, bloggerul Tatarsky era invitat la un eveniment găzduit de cafenea.

Informațiile cu privire la explozie nu sunt clare. Potrivit unor surse oficiale citate de presa de stat rusă, lui Tatarsky i s-a oferit cadou o statuie într-o cutie, chiar înainte de începerea evenimentului, potrivit BBC. Cutia ar fi avut ascunsă înăuntru o bombă.

Într-un videoclip care a circulat pe Telegram după explozie se vedea cum bloggerului i s-a înmânat o statuie și făcea glume despre asta. BBC scrie că nu a putut verifica dacă a fost explozivul a fost în statuie.

XS
SM
MD
LG