Linkuri accesibilitate

BNR avertizează: pierderi de miliarde, scăderea creditării și a creșterii economice în urma OUG 114


Analiza BNR i-ar fi fost prezentată lui Liviu Dragnea încă de joi

Banca Națională a României estimează pierderi de 2,4 miliarde de lei în sectorul bancar în următorii doi ani. Liviu Dragnea, președintele PSD, dă semne că ar modifica „ordonanța lăcomiei”.

Banca Națională a României (BNR) a elaborat un studiu de impact al OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei), document obținut de G4Media, potrivit căruia rezultatele pe următorii doi ani ar fi extrem de dure.

Pentru anul 2019, BNR estimează pierderi de 1,2 miliarde de lei în sectorul bancar și o reducere a creditării cu 6 miliarde. Pentru 2020, instituția prevede aceleași 1,2 miliarde pierderi și reducerea creditării cu peste 10 miliarde.

În acest context, Liviu Dragnea, care ar fi primit această analiză de la viceguvernatorul BNR încă de joi, a anunțat o posibilă modificare a OUG 114.

Liderul PSD a declarat sâmbătă că, în a doua parte a lunii, Guvernul ar putea adopta o ordonanță de urgență care să completeze OUG 114/2018, după ce vor fi găsite soluții acceptate de toate părțile din domeniile bancar, energie și operatorii de telefonie mobilă, conform Mediafax.

Am avut în ultima perioadă întâlniri pe domeniul bancar și lucrurile au avansat către o soluție acceptată de ambele părți, în condițiile în care nu renunțăm la obiectivele noastre care au generat ordonanța 114. Mă refer la aceste domenii. Ne interesează ca sistemul bancar să investească mai mult în economia românească, să sprijine dezvoltarea economică și o pot face și pentru asta împreună am gândit un mecanism de stimulare a acestui lucru”, a declarat Dragnea.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG