Linkuri accesibilitate

Un elev de 16 ani a fost înjunghiat la o școală din sectorul 6 al Capitalei


Imagine de arhivă cu o ambulanță în fața unei școli generale din București
Imagine de arhivă cu o ambulanță în fața unei școli generale din București

Un elev de 16 ani, de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, din București, a fost înjunghiat miercuri după un conflict cu alți patru minori din afara școlii.

Secția 21 de poliție din București și Inspectoratul Școlar Municipal București au confirmat incidentul pentru Europa Liberă.

La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție și unul de la SMURD după ce a fost apelat serviciul unic de urgență.

Elevul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar cazul a fost preluat de poliție.

„Astăzi, 3 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 21 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 13.00, cu privire la faptul că un elev din cadrul unei instituții de învățământ, din Sectorul 6, ar fi fost agresat fizic. La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiști din cadrul secției, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind un elev, în vârstă de 16 ani”, transmite Poliția Română.

Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că băiatul ar fi avut un conflict spontan cu alți patru minori din afara unității de invățământ, pentru ca unul dintre ei să-l agreseze fizic apoi cu „un obiect tăietor-înțepător”, arată sursa citată.

La scurt timp, polițiștii au depistat trei minori implicați în eveniment, iar cu sprijinul jandarmilor a mai fost găsit încă unul din agresori. Cu toții au fost conduși apoi la poliție pentru audieri.

știre în curs de actualizare

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG