Linkuri accesibilitate

Ministrul Muncii, ultimatum dat miniștrilor pentru amendamente la proiectul pensiilor speciale


Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a cerut miniștrilor să depună în scris ultimele amendamente pentru proiectul de lege al pensiilor speciale. 

Miniștrii de linie trebuie să finalizeze acest proces până miercuri la ora 12, conform noului calendar de lucru.

„Am întocmit adrese de solicitare către toți miniștrii de linie, cu termen de până miercuri la ora 12, de a se depune aceste amendamente, care să respecte prevederile din anexa CIL din cadrul PNRR”, a declarat Ministrul Budăi în cursul zilei de luni.

Cele două jaloane vizate sunt pensiile speciale și cel care cere ca 9,4% din PIB să susțină fondul de pensii.

PSD consideră că această cifră este prea strictă și că nu este un criteriu aplicat vreunei alte țări europene.

Ministrul Boloș va duce acele amendamente mai departe la Comisia Europeană, a declarat Budăi.

Senatul trebuie să adopte până pe 31 martie noua lege a pensiilor speciale, conform cu modificările sugerate de Banca Mondială și Comisia Europeană.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, consideră că cererea de plată pentru tranșa a treia nu trebuie să fie grăbită și că poate fi depusă în mai.

„Noi considerăm că cererea de plată 3 din PNRR trebuie să îşi urmeze cursul firesc şi să fie depusă aşa cum era calendarul, în mai, astfel încât să putem avea dialogul cu Comisia Europeană şi fluxul de numerar să vină în România, în conformitate cu prognozele pe care le-am avut la începutul anului, atunci când au fost aprobate în parlament toate chestiunile bugetare, indicatorii macroeconomici”, a declarat Oprea.

XS
SM
MD
LG