Linkuri accesibilitate

Bugetele Apărării și ale serviciilor secrete au fost aprobate de CSAT. SIE este singura instituție care va avea un buget redus, potrivit MF


Ședința CSAT, Administrația Prezidențială

Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avizat favorabil bugetul Ministerului Apărării Naționale, care respectă alocarea de 2% din PIB, precum și bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale.

"Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României. Sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea", precizează un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Proiectul de buget publicat în această dimineață de Ministerul Finanțelor prevede un buget redus cu aproximativ 3% pentru Serviciul de Informații Externe, care urmează să primească aproximativ 323 de milioane lei în bugetul pe anul viitor.

Celelalte trei servicii de securitate vor avea bugetele majorate față de 2019: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) - 275 de milioane lei (față de 231 de milioane lei), Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) - 630,3 de milioane lei (față de 594,6 de milioane lei), Serviciului Român de Informații (SRI) -2,68 de miliarde lei (față de 2,42 miliarde lei).

Proiectul de buget pe anul 2020 prevede o creșterea economică de 4,1%, un deficitul bugetar de 3,59% și o rată medie a inflaţiei de 3,1%. În proiectul de buget, veniturile sunt prevăzute a avea o pondere de 31,89% din PIB, iar cheltuielile sunt estimate la 35,4% din PIB.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00
XS
SM
MD
LG